Vestea care ne bagă în depresie vine de la Bruxelles! Ce se întâmplă cu vaccinul
- Petrisor Cana
- 5 octombrie 2020, 14:18
Veste tulburătoare pentru bolnavi și pentru cadrele medicale care se luptă cu pandemia. Informația vine de la Bruxelles
În spatele ușilor închise, șefi de stat și de guverne din Uniunea Europeană au discutat despre pandemia care a lovit întreaga lume.
Unul dintre cei prezenți a fost premierul Ungariei, Viktor Orban.
Șeful guvernului de la Budapesta a dezvăluit ce s-a discutat în spatele ușilor închise de la Bruxelles.
Conform oficialului maghiar, nu se speră în obţinerea vaccinului împotriva infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) înainte de mijlocul anului viitor.
„Vedem cu toţii că epidemia are o evoluţie ascendentă şi că tendinţa va continua până când nu vom avea la dispoziţie vaccinul”, a explicat premierul maghiar Viktor Orban.
Oficialul de la Budapesta a adăugat că, în urma negocierilor de joi și vineri de la Bruxelles, poate afirma că nu se poate spera la obţinerea vaccinului înainte de mijlocul anului viitor, transmite agenția maghiară de știri MTI.
„Prin urmare, în următoarele 7-8 luni spitalele vor trebui să depună eforturi imense. Medicii şi asistentele trebuie să depună o muncă supraomenească pentru ca „toţi cei infectaţi să poată fi vindecaţi şi să le putem asigura un tratament corespunzător”, a mai adăugat Viktor Orbán.
Numărul de cazuri crește pe zi ce trece
Ultima raportare a Grupului de Comunicare strategică arată că, în România, au fost înregistrate 1835 de cazuri noi de COVID-19 din 13.770 de teste, de sâmbătă până duminică.
Alte 56 de decese au fost raportate de autorități din cauza infecțiilor cu coronavirus.
La ATI numărul pacienților internați ajunge la 598.
De asemenea, până duminică, 5.003 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 03.10.2020 (10:00) – 04.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 56 de decese (35 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Praho va, Sălaj, Sibiu, Vaslui și București.
Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani,15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 de decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de peste 80 de ani.