Evenimentul Zilei > Economie > Averea unuia dintre cei mai bogați oameni din lume a scăzut cu aproape 30 de miliarde de dolari
Averea unuia dintre cei mai bogați oameni din lume a scăzut cu aproape 30 de miliarde de dolari

Averea unuia dintre cei mai bogați oameni din lume a scăzut cu aproape 30 de miliarde de dolari

A trecut doar o lună din 2023, dar cea mai bogată persoană din Asia a observat deja schimbări în contul său bancar. Hindenburg Research a acuzat cel de-al treilea cel mai bogat om din lume că manipulează piața și că se folosește de o schemă de fraudă contabilă.

Acțiunile companiilor listate au scăzut, pierzând peste 50 de miliarde de dolari din valoarea pieței. Întrucât o mare parte din averea lui Adani este derivată din participațiile sale în companii, averea miliardarului a scăzut cu 20,8 miliarde de dolari.

Adani, care avea o avere de aproximativ 92,7 miliarde de dolari, a rămas, în continuare, unul dintre cei mai bogați asiatici chiar dacă averea sa a scăzut cu aproape 28 de miliarde de dolari. Raportul făcut de Hindenberg a apărut într-un moment nepotrivit pentru Grupul Adani care dorește vânzarea acțiunilor Adani Enterprises. Cu toate acestea, Grupul Adani a contrazis acuzațiile făcute de Hindenberg.

Conglomeratul a emis un raport de 413 pagini împotriva lui Hindenberg susținând că acuzațiile sunt o minciună. „Acesta nu este un atac nejustificat la adresa unei anumite companii, ci un atac calculat la adresa Indiei, a independenței, integrității și calității instituțiilor indiene, precum și asupra evoluției și ambiției Indiei”, a spus Grupul Adani.

Furt sub steag indian

Hindenburg a susținut că Grupul Adani nu a reușit să răspundă la majoritatea întrebărilor pe care le-a adresat și „a încercat să îndepărteze atenția de la problemele de fond”, confundând ascensiunea lui Adani cu succesul Indiei.

„ Considerăm că India este o democrație vibrantă și o superputere în curs de dezvoltare, cu un viitor interesant”, a spus Hindenburg. „De asemenea, credem că viitorul Indiei este blocat de Grupul Adani, care a jefuit națiunea sub steagul indian”. Hindenburg a mai spus că „frauda este fraudă, chiar și atunci când este comisă de unul dintre cei mai bogați indivizi din lume”, potrivit Business Insider.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: