Dosarul „Privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA),” tergiversat de aproximativ șase ani prin instanțe, ar putea fi soluționat în mai puțin de o săptămână. Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, şi alți 12 inculpați, condamnaţi la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, vor fi audiați săptămâna viitoare, pe 7 iulie, în acest proces de răsunet.

„Norocul” lui Felix

Politicianul a primit ieri o veste bună şi una rea. Cea bună era că noul complet de judecată, format din magistraţii Camelia Bogdan şi Mihai-Alexandru Mihalcea, vrea să soluţioneze acest proces cu rapiditate. Cei doi magistrați îi înlocuiesc pe judecătorii Stan Mustață, arestat pentru corupție, și Florică Duță, pensionat. Vestea rea a venit după prima întâlnire cu instanţa: magistraţii l-au anunţat că au extins sechestrul asigurator pe mai multe terenuri şi acţiuni pe care Voiculescu le-a donat celor două fete, Camelia şi Corina. Este vorba de un teren de 36 de hectare din nordul Capitalei, pe care se află sediul „Grivco”, și care a aparținut ICA, pe acțiuni la Grivco și la Compania de Cercetări Aplicate și Investigative. Preşedintele completului de judecată, Camelia Bogdan, a precizat că acest sechestru ar fi trebuit pus încă din faza de urmărire penală. La plecare, Voiculescu a avut o singură remarcă: „Este foarte bine”. Avocatul său era de aceeaşi părere: „Gândim pozitiv, suntem optimiști. Suntem pregătiți pentru termenul final”.

Voiculescu este renumit pentru modul în care a tergiversat judecarea acestui dosar – şi-a dat demisia de trei ori din Senat – şi de faptul că era nemulţumit de judecătorii care soluţionau procesul. În acest dosar, el contestă condamnarea de 5 ani cu executare de Tribunalul Bucureşti. Procurorii DNA cer, în schimb, 12 ani cu executare.

Spectacolul sălii

De altfel, Voiculescu a fost punctual la proces, a venit fix la ora 9.00. În sala de judecată el s-a uitat cu atenţie la spectacolul unui proces obişnuit