Evenimentul Zilei > Monden > Aventurile unui pisoi român prin Europa. Englezii l-au botezat Roman și l-au declarat erou
Aventurile unui pisoi român prin Europa. Englezii l-au botezat Roman și l-au declarat erou

Aventurile unui pisoi român prin Europa. Englezii l-au botezat Roman și l-au declarat erou

Un pisic de patru luni a avut parte de voiajul vieții sale, într-un camion de mobilă, cu care a ajuns în Marea Britanie.

Pisicul a supraviețuit ca prin minune după o călătorie spre Marea Britanie care a durat aproape o săptămână, dat fiind că nu a avut nic apă și nici mâncare. El a fost descoperit, la destinație, în camion, speriat și deshidratat după acest voiaj nedorit. Britanicii care l-au găsit pe pisic l-au botezat Roman și au făcut tot ce a fost nevoie ca să-l salveze, ducându-l la un cabinet veterinar.

Medicii veterinari au apreciat că a fost un adevărat miracol faptul că animalul a supraviețuit după atât de mult timp, închis, fără hrană și apă, după cum relatează The Independent. Roman a necesitat terapie intensivă şi lichide administrate intravenous, dar la final, meidici au anunțat că l-au pus pe picioare.

„Avea simptome de gripă felină. Avea ochii umflaţi, inflamaţi şi scurgeri care îl împiedicau să îşi poată deschide ochii până ce a fost ajutat de veterinari. Din fericire, el a răspuns foarte bine la tratamente şi s-a întremat, iar acum poate fi transferat, în următoarea săptămână, la centrul felin pentru carantină, au relatat medicii.

Roman va fi dat spre adopție

Tasmin Eastwood, coordonator al unei organizații caritabile Cats Protection, a fost cea care a preluat pisoiul de la depozitul de mobilă. Ea a povestit că pisicul era într-o stare foarte gravă, cu ochii lipiți și foarte slăbit

„Nu vom afla niciodată povestea lui Roman şi nici cum a rămas blocat în camion. Probabil că s-a furişat în căutarea unui loc de dormit liniştit. Următorul lucru pe care l-a conştientizat apoi a fost că s-a încălzit în camionul cu care a traversat graniţele”, a povestit ea.

Roman a fost transferat la un adăpost destinat pisicilor, iar după ce va trece printr-o perioadă de carantină va participa la un program de socializare a pisicilor, Animalul va fi vaccinat și va fi dat spre adopţie.

De altfel, organizaţia de caritate, care sponsorizează tratamentul lui Roman, a lansat pagina JustGiving pentru a aduna banii necesari tratamentului care ajunge la 1.600 de lire sterline.

sursa foto: Independent