Avarie majoră în București. În cea mai geroasă zi din an, zeci de mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă și căldură.
Avarie majoră în București. Sute de apartamente din Sectoarele 1,2,4,5,6, au rămas fără apă caldă și căldură.
Potrivit informaților transmise de Termoenergetica, în zeci de blocuri parametrii de furnizare a agentului termic sunt insuficienți.
În unele sectoare, problema furnizării agentului termic a început weekendul trecut, în vreme ce în altele, problema există deja de aproape o săptămână.
„Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”. Acesta este mesajul transmis de reprezentanții Termoenergetica.
Compania transmite că problemele vor fi rezolvate luni, în jurul orei 18:00.
Avarie majoră în București: Problemele se țin lanț
De la începutul acestei ierni, zeci de mii de oameni au fost afectați aproape zilnic de avariile majore ale RADET. În luna decembrie, Sectoarele 2 și 3 au fost profund afectate, oamenii stând săptămâni la rând fără apă caldă și căldură.
La fiecare avarie majoră semnalată, RADET oferă de fiecare dată aceeași explicație: vechimea de peste o jumătate de secol a conductelor magistrale.
„Principala cauză a producerii avariei este reprezentată de faptul că magistrala nu a fost niciodată înlocuită, vechimea acestei conducte fiind de peste 50 de ani.
Magistrala 2 Sud, pusă în funcţiune în anul 1966, alimentează cu agent termic Sectoarele 2 şi 3, fiind una dintre cele mai importante conducte ale sistemului de termoficare.
Având în vedere durata mult depăşită de funcţionare, singura soluţie pentru remedierea tuturor problemelor apărute în ultima perioadă o reprezintă înlocuirea totală a conductei-magistrale.
În acest sens, a fost întocmită toată documentaţia, fiind finalizate fazele de proiectare şi de realizare a studiilor de fezabilitate”, transmiteau reprezentanții RADET.
Nicuşor Dan: Încep procedurile pentru înlocuirea rețelei
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că marţi vor începe discuţiile cu opt mari firme pe marginea caietelor de sarcini care vor fi întocmite în vederea reabilitării reţelei de termoficare, fiind aşteptată şi implicarea altor constructori.
Primarul a precizat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul municipalităţii, că vor începe procedurile pentru înlocuirea sistematică a reţelei de termoficare. Iar o "mare licitaţie" va fi lansată în luna februarie.
„E vorba de 60 de kilometri de reţea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro, şi de 200 de kilometri de reţea pe care o să îi plătim din fondurile europene, aproximativ 300 de milioane de euro. Este un volum uriaş de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane. De aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii. Și mesajul meu este că avem nevoie de toate firmele serioase din piaţa românească. Și, probabil, şi europeană, pentru că licitaţia va fi internaţională", a explicat Nicuşor Dan.
Potrivit acestuia, Primăria Capitalei va schimba modul de lucru, în sensul că îi va plăti la timp pe constructori şi, în schimb, va cere respectarea strictă a graficelor de execuţie.