Autorul ATACULUI SÂNGEROS din cartierul Vitan a fos TRIMIS ÎN FAȚA INSTANȚEI. Vitalie Proca E JUDECAT alături de UN ASASIN CARE A OMORÂT TREI OAMENI

Autorul ATACULUI SÂNGEROS din cartierul Vitan a fos TRIMIS ÎN FAȚA INSTANȚEI. Vitalie Proca E JUDECAT alături de UN ASASIN CARE A OMORÂT TREI OAMENI

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a cetățeanului moldovean Vitalie Proca, autorul atacului sângeros, din cartierul bucureștean Vitan, care a avut loc în luna noiembrie a anului 2012. Alături de el, în fața judecătorilor de la Tribunalul București va ajunge a fost trimis și conaționalul lui Proca, Ion Druță, complice la atacul armat din Capitală și autorul unui triplu asasinat în Republica Modova.

Cetăţeanul moldovean Vitalie Proca, încarcerat în România, după ce a fost prins de autoritățile din Moscova și extrădat din Rusia, este acuzat de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav şi nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Ion Druță, cetăţean moldovean, în prezent încarcerat în Republica Moldova, unde execută o pedeapsă de 20 de ani închisoare pentru participare la comiterea unui triplu asasinat,  este acuzat de autoritățile române de complicitate la tentativă de omor calificat şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Din rechizitoriul întocmit de procurori, anchetatorii au stabilit: Vitalie Proca, la instigarea fraților Răzvan-Nicolae Mararu și Bogdan-Anton Mararu, cunoscuți interlopi din județul Neamț, și cu sprijinul complicelui Ion Druță, zis „Vanea”, în intervalul 16-26 noiembrie 2012 l-au urmărit pe Răzvan Isăilă, pe care l-au confundat cu Dumitru „Puiu” Mironescu, un rival al fraților Mararu. „În seara de 26 noiembrie 2012, în jurul orelor 1810, rulând cu viteză redusă cu autoturismul marca AUDI A6 (pus la dispoziţie de către inculpaţii instigatori), cu nr. de înmatriculare CC 2756 PB, a executat mai multe focuri folosind o armă militară – un pistol-mitralieră calibrul 5,45x39 mm, tip AK74 – asupra părţii vătămate I.M.N.R. – care tocmai parca autoturismul marca Mercedes clasa E în parcarea de reşedinţă.”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. După ce l-a împușcat cu pistolul-mitralieră, arată anchetatorii, observând că Isăilă nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism şi, folosind pistolul MAKAROV, calibrul 9 mm, pe care îl avea asupra sa, s-a îndreptat către tânărul confundat cu ținta sa şi l-a executat cu mai multe focuri de armă prin geamul portierei dreapta şi parbriz. Tânărul bucureștean a scăpat ca prin minune, deși gloanțele i-au provocat multiple leziuni traumatice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel care l-a găsit pe Vitalie Proca a fost Ion Druță, la solicitarea fraților Mararu. Cei doi i-au cerut să caute un asasin plătit, capabil să pună în aplicare planul acestora, respectiv asasinarea lui Dumitru „Puiu” Mironescu. Din rechizitoriu mai reiese că, Ion Druță a intermediat contactul direct între Bogdan și Răzvan Mararu cu Proca. Cei patru s-au întâlnit pe 15 noiembrie 2012 în Roznov, la un bar deţinut de către Răzvan Mararu. Acolo, cei doi frați interlopi din Neamț, au pus la cale planul de eliminare a rivalului lor. I-au pus la dispoziţie mijloacele materiale şi informaţiile necesare comiterii asasinatului. După aceea, Ion Druță l-a însoţit pe Vitalie Proca la Bucureşti unde i-a asigurat acestuia un loc de cazare şi i-a prezentat zona unde urma să acţioneze şi căile de acces.

Ulterior, pe data de 16 noiembrie 2012, Ion Druță a revenit în Republica Moldova de unde, până după tentativa de asasinat, a asigurat comunicarea dintre frații Mararu şi Vitalie Proca. „înlesnind, astfel, activitatea infracţională desfăşurată de aceştia”.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Bucureşti.