Evenimentul Zilei > International > Autocarul care a ucis 46 de persoane nu avea licență de transport! Anchetatorii încearcă să afle cum a reușit să tranziteze mai multe frontiere
Autocarul care a ucis 46 de persoane nu avea licență de transport! Anchetatorii încearcă să afle cum a reușit să tranziteze mai multe frontiere

Autocarul care a ucis 46 de persoane nu avea licență de transport! Anchetatorii încearcă să afle cum a reușit să tranziteze mai multe frontiere

Marți dimineață, un autocar plin cu pasageri a luat foc pe o autostradă din vestul Bulgariei. 46 de persoane și-au pierdut viața, printre care se numără și șoferul autovehiculului. O anchetă a fost demarată în acest caz, iar acum ies la iveală o serie de nereguli.

46 de persoane și-au pierdut viața după ce autocarul în care se aflau a luat foc. A fost deschisă o anchetă, iar autoritățile încearcă să afle cum s-a produs tragedia. Conform primelor informații, autocarul nu avea obținută licența de transport, așa că firma de care aparținea va rămâne fără licență, transmite miercuri EFE, potrivit Agerpres.

Blagoj Boşvarski, ministrul Transporturilor din Macedonia de Nord, a oferit informații legate de incidentul petrecut marți dimineața, pe autostrada din Bulgaria. Se pare că autocarul în care se aflau peste 50 de persoane nu avea actele necesare pentru a putea circula nici în interiorul frontierelor naționale și nici în străinătate.

„Compania în sine avea licenţă pentru transportul pasagerilor, dar conform articolului 11 din Legea Transporturilor, fiecare autocar trebuia să aibă o copie a licenţei pentru a putea circula. Acest autocar nu avea niciun fel de licenţă. Nu se află pe lista Ministerului Transporturilor”, a declarat Boşvarski, într-o conferinţă de presă la Skopje. Din acest motiv au fost începute demersuri pentru anularea completă a licenţei companiei Besa-Trans, a adăugat ministrul nord-macedonean.

Autocarul a trecut inspecția tehnică în luna octombrie, iar după aceasta ar fi trebuit să obțină documentația pentru licență. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, susține Oliver Spasovski, ministrul de Interne.

Autoritățile încearcă să descopere momentul în care a izbucnit incendiul

Autocarul a traversat mai multe frontiere, printre care și cele din Bulgaria și Turcia, fără ca cineva să depisteze faptul că acesta nu avea licență. Autoritățile nord-macedonene încearcă să afle cum a fost posibil acest lucru.

„Verificăm de câte ori a circulat în străinătate respectivul autocar”, a explicat Boşvarski.

Macedonia a marcat miercuri cea de-a doua zi de doliu pentru cei 46 de pasageri morți. În urma incendiului, șapte pasageri au supraviețuit. Aceștia se află în stare stabilă, însă vor rămâne internați în spitalul de urgență Pirogov din Sofia până vineri inclusiv.

Procuratura generală din Bulgaria a deschis o anchetă pentru a afla modul în care autocarul a luat foc. Din primele cercetări se arată faptul că, din cauza întunericului, șoferul a lovit bariera de protecție a autostrăzii Struma și apoi s-a răsturnat. Momentan nu se cunosc foarte multe informații cu privire la izbucnirea incendiul. Nu se știe dacă autocarul a luat foc înainte sau după ce s-a răsturnat.