Austria trimite în România ARTILERIA GREA. Uraganul Karina ar putea SPULBERA LEGEA GAZELOR

Austria trimite în România ARTILERIA GREA. Uraganul Karina ar putea SPULBERA LEGEA GAZELOR

Ziua de miercuri se anunță una deosebit de tumultoasă. Autoritățile române vor trebui să facă față sau să cedeze presiunilor venite de la nivel european. Dintr-o dată, se lămurește atitudinea prietenoasă a președintelui Iohannis față de premierul Dăncilă.

Șeful comisiei SRI din Parlament, Claudiu Manda, a declarat, marți, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune că întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis a fost „cerută de la nivel european pentru normalizarea relațiilor”. Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă se întâlnesc la Palatul Cotroceni miercuri, de la ora 10.30, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va primi miercuri, 18 iulie a.c., ora 11.30, la Palatul Cotroceni, pe doamna Karin Kneissl, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Austriei”, se arată într-un răspuns trimis de Administrația Prezidențială Evenimentului Zilei.

Miercuri, la ora 15.00, premierul Viorica Dăncilă are o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe din Austria, dna. Karin Kneissi, anunță Guvernul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vizita diplomatului din Austria are loc pe fondul nemulțumirilor companiei OMV Petrom față de Legea offshore, adoptată în 9 iulie de Camera Deputaților.

Compania OMV Petrom, unde OMV deține 51 la sută din acțiuni prin OMV AKTIENGESELLSCHAFT (companie austriacă), iar statul român deține 20 la sută din acțiuni.