Partidul Liberal de la Chișinău  a aderat și el la Alianţa pentru Unirea Românilor, iar Claudiu Târziu susține că AUR va ajunge și în Parlamentul Republicii Moldova. Politicienii doresc obținerea unui rezultat de cel puțin 10% la alegerile parlamentare anticipate. 

Dorin Chirtoacă, preşedintele Partidului Liberal din Basarabia, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că va participa la alegerile parlamentare anticipate alături de AUR. “Unirea este obiectivul fundamental pe care-l avem de înfăptuit. Sunt sigur că unirea o vom face sub flamura AUR”, s-a exprimat șeful Partidului Liberal. 

Politicienii vor să obțină un scor de 10% la alegerile anticipate

„Am decis ca noi, cei din Partidul Liberal, să facem front comun cu Alianţa pentru Unirea Românilor, care a obținut un rezultat excepțional în cadrul alegerilor parlamentare din România.  Necesitatea opțiunii unioniste în buletinul de vot este absolut necesară. Ajunge cât am mizat pe votul util. Păstrându-ne identitatea liberală, noi, membrii Partidului Liberal am decis să participăm la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie prin alăturare la proiectul AUR”, a transmis acesta. 

Politicienii susțin că, prin aderarea la AUR, doresc susținerea unei cauze naționale și obținerea unui rezultat de cel puţin 10% la alegerile parlamentare care urmează să aibă loc. 

“Noi nu ne propunem să participăm la alegeri de dragul participării, dar suntem ferm convinși că prin unitatea noastră, a tuturor celor care pledează pentru această cauză națională, putem obține un rezultat de cel puțin 10% în acest timp foarte scurt”, s-a exprimat Vlad Bileţchi.

AUR vrea Unirea!

Claudiu Târziu, co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, susține că formațiunea politică în cauză va ajunge în Parlamentul Republicii Moldova după alegerile parlamentare ce vor avea loc. Mai mult decât atât, Claudiu Târziu a afirmat că AUR va realiza unirea dintre România și Basarabia.

„AUR va intra în Parlament. AUR va fi la guvernare şi la Chişinău, şi la Bucureşti. AUR va face Unirea. Sunt sigur de acest lucru. Nu avem voie să ratăm şi am certitudinea că noi vom învinge. Am scris istorie în România, atunci când Alianţa pentru Unirea Românilor a fost surpriza de proporţii la alegerile parlamentare şi vom scrie istorie şi în Republica Moldova, cel de-al doilea stat românesc. În prezent, AUR este al doilea partid din România după ratingul de creştere a popularităţii şi a reuşit acest lucru într-un timp record. Sunt sigur că la alegerile anticipate din 11 iulie, AUR va avea un rezultat remarcabil”, s-a exprimat Claudiu Târziu.

De altfel, și Bileţchi a solicitat liderului PUN, Octavian Ţîcu, să aibă în vedere unitatea dintre toate forţele unioniste. Comunicatul AUR mai arată, potrivit news.ro, că liderul USB, Valeriu Munteanu, susține la rândul său unirea. 

„A venit timpul ca Basarabia să ajungă acasă – în România. Cauza reunificării este tot mai aproape de realitate, întrucât acum avem şansa istorică să aducem Unirea pe agenda atât a Parlamentului de la Bucureşti, cât şi a Parlamentului de la Chişinău. În ceasul al 12-lea, unioniştii se trezesc şi conştientizează că uniţi suntem puternici”, a precizat liderul USB, Valeriu Munteanu. 

Recent, și partidul Uniunea Salvaţi Basarabia (USB) a transmis că va adera la AUR, iar Partidul Popular Românesc (PPR) a luat decizia în cauză chiar astăzi.