Partidul Lega Nord din Italia colaborează cu AUR

Partidul Lega Nord din Italia colaborează cu AUR Matteo Salvini, liderul partidului naționalist Lega Nord. Sursa Foto - Dreamstime

George Simion, dezlănțuit împotriva liberalismului și socialismului, spune că europarlamentarii de la Bruxelles vor să distrugă familia traidițională și naționalismul, interzicând pentru început, cuvintele „mamă”, „tată” și „patrie”. AUR și Liga Nordului din Italia își unesc forțele împotriva progresismului.

Potrivit celor mai recente informații, AUR și Lega Nord își unesc forțele în Europa pentru a promova naționalismul.

Ce este Lega Nord?

Lega Nord sau Liga Nordului este un partid de dreapta, federalist, populist și conservator din Italia, înființat în 1989.  Condus de Matteo Salvini, partidul său a câștiga alegerile parlamentate din 2022, candidând alături de alte partide din coaliția de dreapta:

  • Frații Italiei, partid național-conservator condus de Georgia Meloni, actualul premier al Italiei;
  • Forza Italia, partid liberal-conservator condus de Silvio Berlusconi care a murit anul acesta;
  • moderații;

Matteo Salvini a devenit vicepremier al guvernului.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Lega Nord și AUR își unesc forțele

Potrivit publicației Gazeta Românească, Lega Nord curtează partidele naționaliste din România, în special Alianța pentru Unirea Românilor care a fost înființată în 2019 de către George Simion și Claudiu Târziu.May be an image of 1 person and train

George Simion, liderul partidului naționalist AUR în România. Sursa Foto - George Simion, Facebook

Publicația scrie că sunt sindicaliști UGL pro-ruși, comitetele italiene și antreprenorii de partid care fac manevre în București.  Pe 17 septembrie, o delegație a partidului AUR, în frunte cu Cezar Năstase, a fost prezentă la un miting al Ligii, pe lunca Pontida. AUR își exprimă dorința de a se alătura grupului europarlamentar Conservatorii Europeni (ECR) după alegerile europarlamentare din 2024, pentru a face parte din aceeași famile cu Frații Italiei și Lega Nord.

În prezent, sunt doi reprezentanți ai Ligii în România, Paolo Tocco și Michelangelo Rosso, comisar pentru Liga Mondială din Bulgaria și membru al Comitetului, ambii de profesie antreprenori. Ei colaborează cu un alt antreprenor italian, Giuseppe Incarbone, vicepreședintele Camerei de Comerț a României în Italia, care s-a întâlnit cu Cezar Năstase la Pontida.

„Putem spune că am construit o relație privilegiată cu Aur în ultimele luni”, spune Incarbone.

AUR are de ales: Identitate și Democrație sau Conservatorism European? Salvini sau Le Pen?

AUR mai colaborează cu Gian Luigi Ferretti, membru din Mișcarea Socială Italiană.El i-a lăudat discursul lui George Simion de pe 3 decembrie din Florența, la evenimentul „internaționala neagră” care promovează suveranismul european pentru care militează grupul europarlamentar Identitate și Democrație. Din acest grup face parte partidul naționalist francez  Adunarea Națională, condus de Marine Le Pen.

Marine Le Pen, liderul partidului francez Adunarea NaționalăMarine Le Pen, liderul partidului francez Adunarea Națională. Sursa Foto: Dreamstime

AUR are la alegere să intre alături de Lega Nord și Frații Italiei în grupul Conservatorilor Europeni, care de altfel, este unul soft-eurosceptic ce militează împotriva eurofederalismului (este împotriva transformării Uniunii Europene într-o federație după modelul Statelor Unite ale Americii). Dar grupul este pro-atlantism, adică susține menținerea legăturilor strânse dintre Statele Unite și Europa, prin intermediul NATO.

Ori va alege grupul Identitate și Democrație, care este considerat extremist,  ultranaționalist și eurosceptic în totalitate. Partidul francez Adunarea Națională, potrivit paginii Wikipedia, a fost criticat pentru susținerea antisemitismului, islamofobiei și fiindcă se opune globalizării după model american.