George Simion a închiriat un tren special pentru a duce românii la Alba Iulia, contra cost

George Simion a închiriat un tren special pentru a duce românii la Alba Iulia, contra cost George Simion. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cu ocazia zilei 1 Decembrie, AUR a închiriat un întreg tren de la CFR Călători, cu care va transporta membrii partidului la Alba Iulia. Alături ei vor putea merge și românii, dar contra cost.

Deși AUR a achitat o sumă considerabilă pentru a închiria acest tren, George Simion intenționează să solicite contribuții financiare de la cei interesați să se alăture membrilor partidului în călătoria lor către Alba Iulia.

Persoanele interesate de această excursie vor fi invitate să achite sume cuprinse între 50 și 100 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

AUR a închiriat un tren pentru a merge la Alba Iulia

În ultima perioadă, partidul AUR a lansat mai multe apeluri pe rețelele sociale, în care își chemau susținătorii pentru a participa la evenimentul din 1 Decembrie în Alba Iulia, utilizând Trenul Unirii.

Partidul a închiriat acest tren de la CFR Călători, operatorul feroviar de stat condus de Traian Preoteasa, susținut de PNL.

George Simion a comunicat miercuri seara că partidul a transferat către CFR Călători suma de 169.991,50 lei pentru închirierea Trenului Unirii. Această sumă se traduce în echivalentul a 34.154 euro.

„În acest an vă invit și pe voi, români patrioți, să mergem împreună la Alba Iulia cu Trenul Unirii de la București și să strigăm într-un glas”, se arată în îndemnul postat de George Simion pe Facebook.

Poza aleasă de George Simion a atras critici

Pe Facebook, câțiva utilizatori au observat că în fotografia distribuită de liderul AUR, locomotiva trenului pare a fi de proveniență rusă.

„Locomotiva din mesajul vostru e modelul M62, poreclit Mașka, de producție sovietică. Nu a circulat niciodată în România pe vreun tren de-al CFR”, a scris cineva.

George Simion a mai declarat că el se va urca în Trenul Unirii pe la mijlocul drumului, la Blaj.

Călătoria cu trenul închiriat de partidul lui Simion către Alba Iulia nu este gratuită. Tariful pentru o călătorie dus-întors între București și Alba Iulia este de 100 de lei per persoană. Copiii și pensionarii beneficiază de o reducere, plătind doar 50 de lei.

AUR

Trenul Unirii închiriat de AUR. Sursa foto: Facebook

Orarul deplasării trenului AUR la Alba Iulia

Plata sumei poate fi efectuată online prin intermediul site-ului AUR sau folosind aplicația.

Alternativ, cei care preferă metoda tradițională pot achita suma în numerar la sediul organizației de sector a partidului.

Trenul are programată plecarea în noaptea de joi spre vineri din Gara de Nord din București, la ora 00.00. Va ajunge la destinație, la Alba Iulia, în jurul orei 08.00 a zilei de vineri, 1 Decembrie.

În ceea ce privește întoarcerea, trenul va părăsi stația Alba Iulia la ora 18.00, estimându-se că va ajunge la destinația sa, București, undeva în intervalul 01.30-2.00 dimineața, potrivit clubferoviar.ro.