Haos în centrul Capitalei, la Gara de Nord și Universitate

Haos în centrul Capitalei, la Gara de Nord și Universitate Haos lângă Gara de Nord. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Un colet suspect a generat panică printre bucureștenii din zona Gării de Nord a Capitalei, vineri după-amiaza. De asemenea, în Piața Universității a fost haos în trafic, din cauza unui apel la 112 care anunța un incendiu.

E haos lângă Gara de Nord din București, în urma creșterii nivelului de amenințare cu bomba provocat de un colet suspect.

Autoritățile, printre care jandarmii, ISU, forțele speciale și unitățile antitero, au fost mobilizate la fața locului pentru a verifica pachetul lăsat în fața unui bloc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Colet suspect lângă Gara de Nord din Capitală

Din primele informații reiese că pachetul suspect nu ar fi un pericol pentru locuitorii de lângă Ministerul Transporturilor, însă verificările continuă.

În același timp a fost alertă la Sala Dalles din București, acolo unde pompierii au fost chemați la fața locului.

Colet suspect

Colet suspect lângă Gara de Nord. Sursa foto: Arhiva EVZ

Probleme la Piața Universității

Și la Piața Universității a fost haos, după ce mai multe mașini de pompieri au fost chemate să intervină la un incendiu. Un apel la 112 anunțase incendiu la o sală de spectacole din zonă.

Pompierii ajunși la fața locului nu au descoperit niciun foc, ci doar miros pătrunzător de fum.

Alertă cu bombă în Ploiești

Tot vineri, polițiștii din Ploiești au fost sesizați de către un angajat al unei instituții din centrul orașului că lângă clădire se află abandonat un bagaj suspect.

O echipă formată din polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și echipaje din cadrul Biroului Rutier au asigurat perimetrul de siguranță în zonă.

Toate persoanele din zonă au fost evacuate.

„În cauză, se efectuează verificări în vederea stabilirii conținutului bagajului suspect”, informează Poliția Prahova.

Dispozitiv exploziv pe o stradă din Timişoara

Astfel de evenimente au loc din ce în ce mai des în ultimul timp. La începutul săptămânii, un apel la numărul de urgenţă 112 a anunţat prezenţa unui posibil dispozitiv explozibil pe o stradă din cartierul Ciarda Roşie din Timişoara.

Acolo au fost mobilizaţi pompieri, poliţişti, jandarmi, pirotehnişti şi lucrători SRI. În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre o alarmă falsă.

După efectuarea unor cercetări amănunțite, specialiștii în dezamorsare de bombe au concluzionat că alerta a fost falsă.

S-a constatat că microbuzul era echipat cu un dispozitiv electronic cu funcții de monitorizare. Autoritățile au ridicat dispozitivul în vederea efectuării unor investigații suplimentare.