Au VALSAT sub stele. Timișorenii au din nou Grădină de vară I GALERIE FOTO
- Georgeta Petrovici
- 12 mai 2014, 15:30
Greieri, orăcăitul broscuţelor, dar şi suspine romantice pe aripile vântului sau, dimpotrivă, strigăte de groază. Aceasta era, pe vremuri, atmosfera de la Grădina de vară Capitol, unde timişorenii veneau cu mic cu mare să îşi petreacă serile. Erau seri speciale, îşi amintesc nostalgicii, în majoritate azi pensionari, unde vizionatul unui film sub clar de lună era mai mult decât o simplă seară de cinema. Era un eveniment. Vestea buna este că aceste seri speciale au devenit din nou realitate.
Grădina Capitol, lăsată în paragină ani de zile, a fost readusă la viață în pași de vals. Locul a fost reamenajat și a găzduit recent primul eveniment sub numele ”Timișoara Valsează”, eveniment la care au participat peste aproximativ 1.500 de persoane. Evenimentul a fost deschis de Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul din Timișoara, care le-a reamintit timișorenilor că cel mai celebru vals românesc, ”Valurile Dunării”, a fost compus de timișoreanul Iosif Ivanovici la sfârșitul secolului al XIX-lea. Miere în urechi şi furnici în picioare au avut timişorenii, tineri şi bătrâni, în blugi sau la costum, care nu numai că audiat Concertul de vals oferit de Filarmoinca Banatul, dedicat Zilei Europei, dar au şi dansat pe ”Dunarea Albastră” sau pe ”Valurile Dunării”.
Primarul Nicolae Robu le-a promis oamenilor că Gradina Capitol va fi introdusă în circuitul artistic al orașului de pe Bega. Primarul a precizat că în curând va avea loc prima ediție a Festivalului Artelor Timișorene, în perioada 9-14 iunie, festival ce va oferi momente excepționale în parcurile, grădinile și pe străzile din oraș. Printre evenimentele programate la Grădina de Vară se numără o proiecție tridimensională pe 24 mai, un festival de muzică rock, un musical - ”My Fair Lady”, Ziua Filmului de Comedie Francez oferită de Institutul Francez, o piesă interactivă pentru copii, ”Petrică și Lupul”.