Prin urmare, Radu Moraru, realizator al postului Nașul TV și primul pe lista Partidului Ecologist, va putea candida la alegerile pentru Parlamentul European.

Și Noua Republică poate candida

Și Partidul Noua Republică a reușit să intre în cursa pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, după ce Curtea de Apel București (CAB) a admis contestația depusă la decizia BEC de respingere a acestei candidaturi. „Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în acest demers! Mulţumim celor peste 225.000 de susţinători ai candidaturii Noii Republici!”, se arată într-un comunicat al acestui partid.

Lista Noii Republici este deschisă de Mihail Neamţu, urmat de George Mioc și Ștefan Bârgăoanu. Tot pe ultima sută de metri a primit verde și Corneliu Vadim Tudor. Acesta poate candida la alegerile pentru PE, tot ca urmare a unei decizii definitive a CAB, care a admis contestaţia acestuia la decizia din 6 aprilie a Tribunalului Capitalei.

Și contestația făcută de fostul liberal, Mircea Diaconu, a fost acceptată de CAB, astfel că acesta va putea candida independent pentru PE.

Și fostul parlamentar Dănuț Liga, care s-a înscris ca independent în cursa pentru europarlamentare, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu BEC, care îi respinsese candidatura.