Evenimentul Zilei > Politica > Au jucat la NUNTĂ, dar mâncarea le-a picat greu. Cel puţin zece persoanecu toxiinfecţie alimentară, INTERNATE la Spitalul din Cugir
Au jucat la NUNTĂ, dar mâncarea le-a picat greu. Cel puţin zece persoanecu toxiinfecţie alimentară, INTERNATE la Spitalul din Cugir

Au jucat la NUNTĂ, dar mâncarea le-a picat greu. Cel puţin zece persoanecu toxiinfecţie alimentară, INTERNATE la Spitalul din Cugir

Cel puţin zece persoane au fost internate sâmbătă la Spitalul Orăşenesc Cugir cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au fost la o nuntă. Fericitul eveniment pentru miri, nefericit însă pentru stomacul invitaţilor, a avut loc joi, la restaurantul unui hotel de lângă Alba Iulia.

Potrivit Agerpres, numărul nuntaşilor internaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară ar putea fi însă mult mai mare. Se pare că alţi şi alte persoane s-au prezentat acuzând stări de rău, de la febră cu frisoane, la dureri abdominale, la diverse spitale din Alba şi din alte câteva judeţe.

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a precizat că a fost informat de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş, doar cu privire la persoanele care au fost internate la spitalul din Cugir. Ulterior acestei informări, Horea Timiş nu a mai transmis sâmbătă nicio informare şi nici nu a mai putut fi contactat, a menţionat Gheorghe Feneşer.
Potrivit prefectului, e posibil ca alţi nuntaşi să fi fost internaţi la spitale din Hunedoara şi Timiş, judeţe unde aceştia domiciliază.

În august anul trecut, peste o sută de persoane au fost internate în spitalele din Alba Iulia, Abrud şi Cîmpeni, după ce au participat la o nuntă în localitatea Bistra, din Munţii Apuseni, desfăşurată la un local unde preparatele culinare au fost aduse de organizatori. DSP a stabilit atunci că a fost vorba despre o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria unde a fost preparată mâncarea.