Evenimentul Zilei > Actualitate > Au împușcat zece mistreți și i-au mâncat. Unul avea trichineloză, dar nu se știe care dintre ei
Au împușcat zece mistreți și i-au mâncat. Unul avea trichineloză, dar nu se știe care dintre ei

Au împușcat zece mistreți și i-au mâncat. Unul avea trichineloză, dar nu se știe care dintre ei

Zece mistreți au fost împușcați, recent în cadrul unor partide de vânătoare din județul Vaslui. Unul a fost depistat cu trichineloză.

Interesant este faptul că s-au luat probe de la cei zece mistreți vânați, care au fost trimise la DSVSA Vaslui. Una a ieșit pozitivă, dar nu se știe care dintre cei zece este cel infestat, informează colegii de la ziarul vasluian Vremea Nouă. Acum, vânătorii care și-au luat porcii acasă și i-au pus prin congelatoare, unii poate chiar au și mâncat „pomana porcului” sunt căutați. Practic, vânătorii trebuie să scoată carnea de mistreț de prin frigidere pentru a se preleva din nou probe, în vederea depistării celui infestat! În tot acest timp, directorul DSVSA Vaslui, Mitiu Ciupilan, a declarat colegilor de la Vremea Nouă că cele zece carcase de mistreț se află la AJVPS Vaslui, vânătorii fiind în sigurantă. Vasile Negru, presedintele AJFPS Vaslui spune că nu știe că ar fi fost vreun porc mistreț bolnav împușcat.