Evenimentul Zilei > Actualitate > Au fost votate cele mai bun riffuri de chitară din toate timpurile. Led Zeppelin, pe primul loc
Au fost votate cele mai bun riffuri de chitară din toate timpurile. Led Zeppelin, pe primul loc

Au fost votate cele mai bun riffuri de chitară din toate timpurile. Led Zeppelin, pe primul loc

Potrivit unui top realizat în Marea Britanie, rifful melodiei "Whole Lotta Love", interpretată de Led Zeppelin, a fost votat cel mai bun din toate timpurile.

Ascultătorii postului BBC Radio 2 au avut de ales între 100 de piese, puse la dispoziţie de şase DJ, producători şi critici. Rifful (frază melodică sau motiv care se repetă ca fond sau ca temă principală) melodiei trupei britanice Led Zeppelin a fost preferatul publicului.

Pe locul doi s-a clasat "Sweet Child O' Mine" (Guns n Roses), urmată de "Back in Black" (AC/DC) şi "Smoke on the Water" (Deep Purple), scrie BBC.

Jimmy Page, unul din foştii membri ai trupei Led Zeppelin a fost mişcat de rezultatele votului. "Am dorit un riff care să mişte oamenii, care să îi prindă şi să le aducă un zâmbet pe faţă, dar când l-am cântat cu trupa, chiar a fost epuizant. A fost ameninţător şi, în acelaşi timp, într-un fel mângâietor", a declarat Page, pentru BBC.

În topul realizat de britanici au mai intrat "Layla" (Derek and the Dominoes), "How Soon Is Now?" (The Smiths), "Down Down" (Status Quo), "Money For Nothing" (Dire Straits), "You Really Got Me" (The Kinks) şi "Money" (Pink Floyd).