Evenimentul Zilei > Social > Au apărut modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională pentru clasa a II-a
Au apărut modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională pentru clasa a II-a

Au apărut modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională pentru clasa a II-a

Elevii din clasele primare care vor susține Evaluarea Națională, au pe 11 mai examenul scris la Limba Română, pe 12 mai examenul de citit la aceeași materie, pe 13 mai examenul la Matematică, iar pe 14 mai examenul pentru minoritățile naționale.

Potrivit metodologiei, testele de la Evaluarea Naționala se evaluează în cadrul unității de învățământ de către cadrele didactice din respectiva unitate. Fiecare test este evaluat de doi profesori evaluatori, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasă. Evaluarea testelor se finalizează în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă.

Rezultatele individuale sunt analizate de către cadrul didactic și de către colectivul de catedră din fiecare unitate școlară. În urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învățare al elevului, instrument fundamental de remediere/ dezvoltare/ orientare care cuprinde informații diagnostice și prognostice în vederea orientării și optimizării învățarii.

Model subiecte Evaluare Națională:

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.