Evenimentul Zilei > International > Au apărut fotografii cu noul palat al lui Putin. Are teren de golf, grajd pentru caii Țarului și chiar un complex spa
Au apărut fotografii cu noul palat al lui Putin. Are teren de golf, grajd pentru caii Țarului și chiar un complex spa

Au apărut fotografii cu noul palat al lui Putin. Are teren de golf, grajd pentru caii Țarului și chiar un complex spa

Chiar dacă liderul lor se află după gratii, colaboratorii lui Alexei Navalnîi nu se dau bătuți. Susșin că au descoperit o altă reședință luxoasă folosită de Vladimir Putin,

Potrivit unei noi investigații a Fundației Anticorupție (FBK) a lui Alexei Navalnîi, Vladimir Putin folosește și o reședințe extrem de luxoasă, pe lângă Palatul de la Marea Neagră. Acest conac are teren de golf, grajduri pentru caii lui Putin, dar și un complex spa de ultimă generație, care include inclusiv o cameră de crioterapie.

Noul palat al lui Putin

Folosind imagini din satelit și drone, dar și informații oferite de suse, anchetatorii Fundației Anticorupție au dat publicității planurile etajului și unele dintre primele fotografii ale unei reședințe aflate lângă Valdai. Colaboratorii lui Navalnîi susțin ca aceasta este locuința favorită, dar și cea mai secretă a președintelui rus.


Agențiile de spionaj ale SUA dau alarma. „Viitorul se anunță sumbru”


Dizidenții susțin că reședința a fost parțial închiriată de la unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin cu banii contribuabililor. În timp ce o parte din proprietatea de pe malul lacului este deținută de stat și destinată cazîrii demnitarilor, o altă parte, mult mai generoasă ca spațiu, a fost construită cu bani privați. Aliații lui Navalnâi descriu conacul ca pe locul de joacă favorit alpreședintelui rus, dar și ca pe locul unde își îngrijește sănătatea.

Ancheta se concentrează pe un complex spa uriaș ale cărui planuri includ o piscină, camere de masaj, dar și alte facilități. Printre acestea și o cameră de crioterapie. Toate acestea sunt închiriate președintelui rus de la o companie despre care se presupune că aparține unuia dintre prietenii săi apropiați.

Declarațiile fiscale ale acestei companii, obținute de echipa lui Navalnîi, arată că proprietarul complexului a obținut un profit de 2,7 miliarde de ruble (25,8 milioane de lire sterline) în ultimul deceniu.

Navalnîi rămâne în greva foamei

Noile dezvăluri sunt menite, probabil, să pună presiune pe Putin pentru a-l determina să-l elibereze pe Navalnîi. Acesta se află în greva foamei în semn de protest față de condițiile de detenție.

E-mailurile a aproape 500.000 de susținători ai Navalny, dintre care mulți s-au înscris online pentru a participa la noi proteste împotriva Kremlinului, au fost divulgate jurnaliștilor săptămâna aceasta de un grup anonim care încearcă să-l discrediteze pe Navalnîi. .


Noul război rece al lui Biden împotriva Rusiei. Ce capcană i-a pregătit lui Putin?


Echipa disidentului a confirmat că baza de date scursă în presă este reală. Aliaații dizidentului și-au cerut scuze celor de pe listă, afirmând, însî, că e vorba doar de e-mailuri, nu și de alte informații personale. .

Într-un mesaj postat online vineri, Navalny a spus că a fost amenințat că va fi hrănit forțat, dacă nu va renunța la greva foamei în care a intrat pentru a protesta împotriva tratamentului care i se aplică în închisoare. El a cerut să fie văzut de medicul său pentru că simte o amorțeală ciudată în picioare. Navalnâi crede că aceasta ar putea fi legată de încercarea de otrăvire de anul trecut.

Soția sa a declarat că dizidentul a pierdut aproximativ 16 kg mai slab de când e închis.

„Este încă la fel de vesel și optimist ca întotdeauna”, a scris Yulia Navalnaya într-o postare online miercuri. „Vorbește greu și din când în se sprijină pe masă pentru a lua o pauză. A slăbit mult …
. ”

Furia Kremlinului împotriva lui Navalnâi a atins apogeul după ce echipa acestuia a dat publicității o anchetă care viza palatul lui Putin de pe malul Mării Negre, evaluat la aproape 1 miliard de lire sterline. Fotografiile date publicității ulterior de presa rusă sugerează, însă, că acesta palat nu mai era folosit, scrie The Guardian.

Justiția europeană oferă narcomanilor libertatea de a ucide nepedepsiți? Teribila dilemă a legalizării drogurilor!