Atenție unde mergeți la scăldat! ANPC a descoperit nereguli mari

Atenție unde mergeți la scăldat! ANPC a descoperit nereguli mari

Ștrandul Berceni a fost închis de comisarii pentru protecția consumatorilor, iar administratorul ștrandului Crângași a fost amendat cu 15.000 de lei din cauza unor deficiențe organizate în desfășurare activității.

Firmele care administrează ştrandurile Berceni şi Crângaşi au fost sancţionate de ANPC cu amenzi de 18.000 de lei şi, respectiv, 15.000 de lei. În plus, ștrandul Berceni a fost închis pentru o perioadă de cel mult șase luni, din cauza problemelor constatate.

Potrivit unui comunicat al ANPC, în această perioadă se desfășoară o serie de controale la ştranduri şi unităţile de alimentaţie publică aferente, pentru a stabili dacă operatorii economici care activează în acest domeniu respectă drepturile consumatorilor.

În urma controalelor realizate la nivelul Capitalei, comisarii ANPC au sancţionat operatorul economic care administrează Ştrandul Berceni cu amendă de 18.000 lei şi au dispus oprirea temporară a activităţii de agrement, interzicerea utilizării toboganelor şi s-a propus închiderea temporară a unităţii de pe  6 luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Ştrandul Berceni ANPC a constatat că apa nu este schimbată cu regularitate, nu este marcat nivelul de adâncime la bazinul pentru copii, toboganele nu au certificat de conformitate şi există riscul de accidentare din cauza amplasării necorespunzătoare a unor capace de protecţie a căminelor.

În ce privește serviciile de alimentație publică, s-a constatat lipsa etichetelor cu materia primă folosită la prepararea produselor alimentare, a cantităţii nete, în cazul unor băuturi servite la pahar. De asemenea, conmisarii au găsit produse alterate sau depozitate necorespunzător ori cu termenul de valabilitate depășit.

În cazul Ştrandului Crângaşi, a fost aplicată o amendă de 15.000 de lei, iar ca măsuri complementare s-au dispus oprirea temporară de la comercializare pentru produsele fără elemente de identificare, precum şi oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neautorizate.

Aici au fost depistate probleme legate de calitatea produselor alimentare și condiţii igienico-sanitare improprii (paviment murdar, frigidere neigienizate, lăzi frigorifice cu strat de gheaţă şi resturi alimentare, pereţi neigienizaţi - cu păianjeni -, coşuri de gunoi fără pedală). De asemenea, operatorul comercial nu a respectat condițiile de depozitare a produselor alimentare și de preparare.

Reguli de urmat într-o vacanță, în timpul de pandemiei

Strategii pentru stimularea turismului în pandemie: Prețuri mici și compensații la infectare cu noul coronavirus