Atenţie la jocurile pe telefon! Un caz din Germania este o lecţie pentru toţi părinţii

jocurile pe telefon, parinti, germania, mama, baiat, jocuri telefo, telefon

Atenţie la jocurile pe telefon! O femeie din Germania a realizat importanţa acestui avertisment după ce fiul ei de 7 ani a cheltuit o sumă importantă din cauza costurilor pe care le-a presupus un joc.

Atenţie la jocurile pe telefon! Un caz din Germania este o lecţie pentru toţi părinţii. Femeia a dorit ca băiatul să fie ocupat în carantină, dar a ignorat anumite aspecte.

În acest context s-a trezit că are de plătit aproape 3.000 de euro, valoarea unui salariu lunar în Germania. Aici s-a ajuns după ce fiul ei a profitat de faptul că mama lui i-a lăsat telefonul.

Conform Agerpres, băiatul a cheltuit 2.753,91 de euro pe achiziţii în aplicaţia jocului. Cazul a fost mediatizat de centrul de consiliere a consumatorilor din landul din Saxonia Inferioară. Demersul nu a fost întâmplător. Marţi este marcată Ziua internetului mai sigur.

Atenţie la jocurile pe telefon!

Ce s-a întâmplat? Mama i-a dat copilului permisiunea de a juca jocul online. Totodată, i-a dat un voucher cu o sumă mică de credit de cheltuit.

Prinsă cu treburile casei, femeia a uitat cea esenţial: cardul de credit era ataşat contului cu care se loga în aplicaţii. Micuţul a înţeles imediat „breşa de securitate” şi a profitat la maximum de ea. Pentru că era foarte atras de joc, băiatul a cheltuit sumele necesare pentru a-şi atinge obiectivele.

Noroc cu legislaţia din Germania, care permite copiilor să facă achiziţii fără permisiunea părinţilor. Atenţie, le permite în limitele banilor de buzunar. Astfel, factura venită pe adresa mamei a fost cotestată.

Cazul din Germania, o lecţie pentru toţi părinţii

În urma unei scrisori, compania a renunţat la cea mare parte sumei investite de copil în jocul online. Nu este un caz singular, mai ales în pandemia de coronavirus. Sunt mulţi părinţi care le-au lăsat copiilor telefoanele pentru a-i ţine ocupaţi.

Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, este bine ca părinţii să îşi verifice setările înainte de a preda telefoanele copiilor.

Ziua internetului mai sigur este un eveniment anual destinat creşterii gradului de conştientizare cu privire la aspecte precum hărţuirea cibernetică, reţelele de socializare şi identitatea digitală.

Consiliul Europei susține campania Ziua Internetului mai sigur pentru al 5-lea an consecutiv. Mai multe informaţii despre acest eveniment puteţi citi pe coe.int.