Atenție la ceea ce se difuzează în media! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Atenție la ceea ce se difuzează în media! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Cauţi să ai parte de multă înţelegere şi căldură sufletească din partea celor dragi. Pauza din weekend este mai dificilă şi solidaritatea celor din jur este ca un balsam pentru sufletul tău.

3,4 octombrie

 Atenție la ceea ce se difuzează în media! HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 3 octombrie s-au născut Louis Aragon, Serghei Esenin, Chubby Checker, Titus Munteanu, Mircea Drăgan, Ioan Groşan, Teodor Burada. Pe 4 octombrie s-au născut Buster Keaton, Pancho Villa, Charlton Heston, Alvin Toffler, Susan Sarandon, Dimitrie Pompeiu, Florian Pittiş, George Constantinescu, Maria Filotti, Mircea Albulescu, George Astaloş, Nicolae Gâju.

În calendarul creştin-ortodox sunt, sâmbătă, Sfinţii Dionisie Areopagitul şi Teoctist, iar duminică: Ierotei din Atena, Domnina, Audact şi Calistena. Nimic în „Kalendar”.

"Evenimentul Zilei" din 3 octombrie 1906 a fost că semnalul de ajutor, pe mare, pământ şi în aer a fost stabilit la "SOS", în codul Morse, trei puncte, trei linii, trei puncte. El înlocuia mai vechiul CDQ, uneori explicat, în glumă, ca fiind "Come Damn Quick!", "veniţi dracului, repede!". Şi astăzi mai există discuţia dacă SOS înseamnă "Save Our Ship", "salvaţi corabia noastră" sau "Save Our Souls", "salvaţi sufletele noastre"!

Din nefericire, folosirea masivă a semnalului SOS, a fost prilejuită de ceva la care nimeni nu se putea gândi, scufundarea Titanicului, nava care se credea de toată lume că nu putea să fie scufundată! Mai multe nave aflate în apropierea Titanicului au crezut că măreaţa navă făcea exerciţii de salvare, cu "noul cod".

Vedeţi, domniile voastre, secolul XIX nu s-a terminat în 1899 ci odată cu scufundarea Titanicului pe 15 aprilie 1912. Cu Titanicul s-a scufundat şi secolul XIX, mentalitatea mecanicistă că omul poate face lucruri care dacă sunt cu atât mai mari şi mai puternice pot să învingă natura!

Tot despre ocean o să vorbim, în continuare, dragi lupi, padwani şi hobbiţi. De fapt, despre două oceane. „Taina celor două oceane.” Este o carte, un roman SF, scris de sovieticul Grigori Borisovici Adamov. Şi un film, cam schematic, alb-negru, din anul 1955. De fapt, vorbim despre Abrams Gibs, adevăratul nume al scriitorului. Biografia scriitorului este controversată, ca mai tot ce ţine de trecutul URSS. Se pare că provenea dintr-o familie de evrei cu mulţi copiii şi că a făcut parte din cercuri bolşevice de foarte tânăr. Un autodidact, într-adevăr fantastic, în ceea ce a reuşit să înveţe singur.