Evenimentul Zilei > International > Atentat la Ierusalim. Cel puțin 15 persoane au fost rănite în urma exploziei
Atentat la Ierusalim. Cel puțin 15 persoane au fost rănite în urma exploziei

Atentat la Ierusalim. Cel puțin 15 persoane au fost rănite în urma exploziei

O explozie din Ierusalim a făcut cel puțin 15 victime. Incidentul s-a petrecut în zona Kiryat Moshe, în apropierea unei stații de autobuz. Autoritățile au raportat și o a doua explozie la scurt timp.

O explozie a avut loc la intrarea în Ierusalim, în apropierea unei stații de autobuz, în dimineața zilei de meircuri, 23 noiembrie. Radioul armatei israeliene a declarat că deflagrația a fost provocată de un dispozitiv exploziv amplasat la fața locului. Poliția nu a confirmat informația. În plus, autoritățile au informat că investigațiile continuă. Este important de precizat că nu au fost raportate decese, dar cel puțin 15 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, au fost rănite în urma incidentului. În plus, doi răniți se află în stare gravă, au declarat serviciile de ambulanță.

„Eram la stația MDA de la intrarea în oraș când am auzit o explozie mare. Ne-am îndreptat imediat la fața locului în număr mare, inclusiv ambulanțe, MICU (unități mobile de terapie intensivă)”, a spus unul dintre paramedicii care s-a deplasat la fața locului. Televiziunile din Ierusalim au arătat imagini cu resturi împrăștiate în jurul locului atentatului. Serviciile de urgență care au intervenit la fața locului au izolat perimetru.

Două explozii în Ierusalim

Mai mult decât atât, o a doua explozie a fost anunţată de postul public de televiziune israelian Kann News. Aceasta s-a produs la scurt timp după primul incident. Trei persoane au fost evacuate de la fața locului cu răni ușoare, au mai precizat paramedicii pentru CNN. Explozia are loc după ce în ultimele luni au existat mai multe tensiuni în Cisiordania ocupată, după ce armata israeliană a lansat o campanie de reprimare în urma unei serii de atacuri mortale în Israel. În urma acestor incidente 19 persoane au murit.

Peste 130 de palestinieni au fost uciși în luptele israeliano-palestiniene din Cisiordania și Ierusalimul de Est în acest an. Acest lucru a făcut ca anul 2022 să înregistreze cele mai multe decese din 2006 încoace. De asemenea, cel puțin 25 de persoane au fost ucise și de partea israeliană. Itamar Ben-Gvir, un parlamentar de extremă dreaptă, a cerut pedeapsa cu moartea pentru atacatorii palestinieni.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: