Atac cibernetic asupra site-ului prezidențial din Taiwan. Prima reacție a Chinei la vizita lui Nancy Pelosi

Atac cibernetic asupra site-ului prezidențial din Taiwan. Prima reacție a Chinei la vizita lui Nancy Pelosisursa foto: captura video

Website-ul biroului prezidențial din Taiwan a fost atacat informatic în cotnextul vizitei pe care Nancy Pelosi, președinte al Camerei Reprezentanților a SUA o face în insulă. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al președinției din Taipei. În urma acestui atac site-ul a fost oprit vreme de 20 de minute.

Biroul prezidențial din Taiwan a confirmat că, în jurul orei 17:15, ora locală, site-ul web al biroului prezidențial a fost atacat cibernetic. Atacul cibernetic a avut drept sursă o locație de peste mări. În timpul acestui atac, traficul site-ului a crescut de 200 ori peste nivelul dintr-o zi obișnuită. De aceea site-ul a picat, pentru 20 de minute.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că autoritățile din Taipei vor monitoriza cu mai multă atenție situația pentru a asigura asigura securitatea și funcționarea stabilă a infrastructurii cheie a țării, conform unor informații prezentate pe contul de Twitter al jurnalistei Tingting Liu.

Atacul informatic asupra site-ului web al președinției din Taiwan survine în contextul vizitei pe care Nancy Pelosi o face, în aceste ore, la Taipei. Avionul Forţelor Aeriene ale SUA (SPAR19), la bordul căruia se află preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, a aterizat în Taiwan la ora locală 22:43 (17:43 ora României), în pofida opoziţiei Chinei faţă de această vizită.

sursa foto. Twitter

Mesajul lui Nancy Pelosi din Taiwan

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a ajuns la Taipei, într-o vizită programată să dureze 24 de ore. Decizia oficialului american de a merge în Taiwan poate avea implicații majore din perspectiva relațiilor dintre SUA și China.

„Vizita delegației noastre în Taiwan onorează angajamentul neclintit al Americii de a sprijini democrația vibrantă din Taiwan. Discuțiile noastre cu conducerea din Taiwan reafirmă sprijinul nostru pentru partenerul nostru și promovează interesele noastre comune, inclusiv promovarea unei regiuni Indo-Pacific libere și deschise”, a transmis Nancy Pelosi, într-un mesaj pe Twitter la scurtă vreme după ce a ajuns în Taiwan.

Ea a ținut să sublinieze că solidaritatea Americii cu cei 23 de milioane de locuitori ai Taiwanului este deosebit de importantă, în condițiile în care lumea se confruntă cu alegerea dintre autocrație și democrație.

sursa foto. captura video

Tensiuni în creștere în zona strâmtorii Taiwan

Tensiunile în zona strâmtorii Taiwan au crescut în ultimele ore, după ce China a ridicat de la sol avioane de luptă. Pe de altă parte, Statele Unite au trimis patru nave de război, în zonă, printre care și portavionul USS Ronald Regan.

Ministerul Afacerilor Externe de la Beijing a transmis mai devreme că este „dificil de imaginat o acţiune mai temerară şi mai provocatoare” din partea SUA decât această vizită. Pe de altă parte, armata chineză a avertizat că nu va „sta cu braţele încrucişate”.

Politicieni americani care „se joacă cu focul” în problema Taiwanului „nu vor sfârși bine”, a amenințat ministrul de externe chinez Wang Yi.