Atac cibernetic asupra site-ului Ministerului Educației. Ce mesaj au vrut hackerii să transmită

Atac cibernetic asupra site-ului Ministerului Educației. Ce mesaj au vrut hackerii să transmită Hackeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Site-ul Ministerului Educației din România, www.edu.ro, a fost compromis de hackeri. Aceștia au reușit să acceseze site-ul și să șteargă tot conținutul existent, înlocuindu-l cu un mesaj care promovează o atitudine împotriva sistemului de educație din România.

Momentan, site-ul Ministerului Educației nu a fost repus în funcțiune. Hackerii au vrut să transmită că învățământul din România este extrem de deficitar, neoferind nicio utilitate și doar îndoctrinând cu informații fără nicio relevanță practică.

Hackerii au spart site-ul Ministerului Educației

Sistemul de învățământ românesc este unul foarte prost, care nu te învață absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informații inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii. Faptul că acceptă să lucreze pentru un salariu de ... într-un mediu și mai de .... arată nivelul lor de inteligență, care nu este foarte ridicat.

Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp. Ce te învață școală în 10 ani poți primi gratis pe youtube în 10 luni. Guvernul v-a făcut să credeți că dacă nu aveți studii superioare sunteți proști și veți avea salarii mici, dar sunteți și mai proști că îi credeți și îi ascultați”, a fost mesajul postat de hackeri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel de atacuri cibernetice sunt făcute adesea asupra site-urilor instituțiilor de stat de la noi din țară, dar și din afară. Astfel, luna trecută, Ministerul Dezvoltării a anunțat că site-ul instituției a fost spart, însă nicio informație nu a fost pierdută.

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei lucrează la soluţionarea problemelor tehnice apărute şi colaborează cu autorităţile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului. Datorită intervenţiei prompte a personalului de specialitate din cadrul ministerului, nicio informaţie publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută”, se arăta într-o informare transmisă de MDLPA.

Hackerii au furat datele a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter

De asemenea, și utilizatorii rețelelor sociale se pot confrunta cu un astfel de atac. La începutul anului, adresele de mail a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter au fost furate de hackeri. Acestea au ajuns ulterior pe un forum al infractorilor cibernetici.

Un cercetător din domeniul securității cibernetice a spus că hackerii au reușit să fure adresele de mail a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter, Ulterior, infractorii cibernetici au postat datele pe forumurile lor pentru a le vinde.