Asul din mânecă. SUSPANS cu GEORGE ARION
Editura Evenimentul si Capital

Asul din mânecă. SUSPANS cu GEORGE ARION

Autor: | | 0 Comentarii | 94 Vizualizari

Când citești un roman al lui James Hadley Chase nu știi nicio clipă la ce să te aștepți. Tocmai când teai obișnuit ca întâmplările povestite să se desfășoare într-o anumită direcție, autorul le schimbă brusc sensul de înaintare. Iar asta nu o face o singură dată.

Cititorul rămâne perplex dar, până la urmă, acceptă cu încântare jocul care i se propune. Joc am spus? Nu-i cel mai potrivit cuvânt.

Acest maestru incontestabil al romanului polițist de-acum câteva decenii nu are bucuria jocului. Paginile lui nu oferă momente de desfătare, de destindere intelectuală și amuzament. Chase alege eroi duri și predispuși la acte de cruzime. Chiar și dacă sunt victime, își pierd libertatea sau viața pentru că au atentat la libertatea și viața altora. Puține dintre personajele lui inspiră simpatie sau compasiune. Nici pe Helga Rolfe, eroina din “Asul din mânecă”, n-ai de ce s-o îndrăgești.

E o atrăgătoare femeie de peste patruzeci de ani, dar interesată de aventuri cu bărbați întâlniți întâmplător. Mariajul cu un bogătaș infirm îi asigură satisfacerea tuturor capriciilor. Printre altele, acesta o lasă să călătorească de una singură. Într-un astfel de voiaj în Germania pune ochii pe un tânăr chipeș, dar fără resurse financiare. Îl îmbracă în haine costisitoare, îl duce la restaurant, îi dă bani de buzunar. Mai mult, îi cere s-o însoțească în vila ei din Elveția.

Aici însă apare Jack Archer, un individ care se ocupă de finanțele lui Herman Rolfe. Acesta a intrat în banii angajatorului său falsificândui semnătura. Două milioane de dolari s-au volatilizat fără urmă. Iar Helga vrea să-și anunțe soțul și poliția de această escrocherie. Din păcate pentru ea, Archer a fotografiat-o în situații compromițătoare alături de tânărul cules din stradă. Însă bogata femeie nu se lasă. La șantaj va răspunde cu șantaj. La amenințări – cu amenințări.

Numele câștigătorului va fi decis de-abia la sfârșit. E cel care și-a păstrat un as în mâ- necă.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate