Din fericire, obiectul enorm nu se află pe un curs de coliziune cu planeta noastră.  Acesta îşi face veacul între Marte și Jupiter și orbitează în jurul Soarelui.  Asteroidul a fost văzut pentru prima oară în 1893, iar astăzi aflăm despre dimensiunea reală după astronomii au folosit o nouă metodă pentru a afla cât de mare piatra.

Obiectul gigantic are o lățime de 120 de mile, făcând-o mult mai mare decât o rocă spațială, mai precis, are de trei ori dimensiunea Londrei – care are o lățime de 40 de mile.  Stânca este scobită pe o parte și nu este un cerc perfect.

"Noua metodă ne-a permis să constrângem forma Palmei cu o singură măsurare scurtă", a spus Leonid Petrov, care lucrează cu Laboratorul de Geodezie și Geofizică la Centrul de zbor Goddard Space Flight al NASA.  "Observarea ocultației asteroidului folosind VLBA s-a dovedit a fi o metodă extrem de puternică pentru dimensionarea asteroizilor", a declarat Kimmo Lehtinen, de la Institutul finlandez de Cercetare Geospațială.
 
NASA a declarat că în acest an a detectat aproximativ  2000 de asteroizi potențial periculoși

Asteroizii sunt mai mari de 100 de metri care pot veni mai aproape de Pământ. Agenția spațială este ocupată cu pregătirea pentru sosirea asteroidului  Bennu.  Acest obiect se spune că este de dimensiunea clădirii Empire State Building.  Ar avea efecte devastatoare asupra civilizației așa cum o știm dacă ar fi să se prăbușească pe Pământul. Se estimează că "101955 Bennu" ar elibera 1.200 megatoni de energie – care este de 80.000 de ori mai mare decât bomba din Hiroshima, potrivit Dalily Star.