Asta le întrece pe toate. Oamenii apelează la vraci pentru a-i vindeca de Covid-19

Indienii se adresează vracilor care îi marchează cu fierul fierbinte într-o încercare zadarnică de a se vindeca de Covid, deoarece infecția s-a răspândit din centrele urbane spre sate, unde asistența medicală e aproape inexistentă. 

Indienii sunt convinși că virusul este un spirit rău, şi fug din sate, mai degrabă decât să caute ajutor medical, pe măsură ce criza coronavirusului continuă.
Criza Covid-19 din India nu dă semne de încetinire cu 379.257 de cazuri noi și 3.645 de noi decese. Boala s-a răspândit din centrele urbane din Delhi și Mumbai în regiunile rurale în care asistența medicală este de bază.
Un medic dintr-o regiune îndepărtată a statului Maharashtra a declarat că oamenii se adresează vracilor pentru ajutor. Ea a spus că pacienții sosesc marcați cu fierul fierbinte folosit pentru a alunga „spiritele rele” despre care se crede că este cauza bolii, în timp ce alții fug din satele lor de frică demonilor despre care cred că poartă virusul.

Medic: „Există o mare dependență de medicina indigenă”

Dr. Ashita Singh, șefă la Spitalul Creștin Chinchpada dintr-o parte îndepărtată a statului Maharashtra, care găzduiește epicentrul infecției din Mumbai, a declarat că vede un număr tot mai mare de pacienți care sosesc cu semnele marcate de vrăjitori pentru a alunga „spiritele”. Ei cred că provoacă infecția.

Iar alții se bazează pe vindecarea pe bază de plante, în timp ce unii au fugit din satele lor de teama demonilor despre care cred că răspândesc boala, ceea ce ajută infecția să se răspândească mai departe și mai repede.

„Avem o mulțime de pacienți care se află în secțiile noastre chiar acum și care au urme pe abdomen pentru că au mers mai întâi la vrăjitoarea care le-a pus un fier fierbinte în speranța că spiritul rău care provoacă această boală va fi exorcizat. Vrajitoarea este pe primul loc, doar o mică parte va veni la spital, majoritatea vor merge la vrăjitoare sau la practicantul indigen, care le va da medicamente pe bază de plante pentru bolile lor”.

„Se pierde mult timp și oamenii vin prea târziu, iar mulți dintre ei nu vin niciodată la spital, așa că ceea ce vedem acum este de fapt doar vârful aisbergului”, mai spune medicul, potrivit Daily Mail.