Asta este minune pentru organism. Mulți o urăsc, dar luptă împotriva cancerului și este sursă de viață

Sursa: arhiva EVZ

Este una dintre cele mai eficiente legume, datorită proprietăților pe care le are asupra organismului uman. Consumată constant, poate să producă minuni.

Apreciată de unii oameni, detestată de alții, această legumă are efecte miraculoase. Conține mai multă vitamina C chiar și decât îndrăgita portocală.

Broccoli are culoare verde şi un aspect ce seamănă cu conopida. Are însă o valoare nutritivă şi alimentară ridicată şi un conţinut bogat în glucide, vitamine şi săruri minerale.

Broccoli una dintre cele mai recomandate legume, datorită proprietăților

Studiile efectuate de cercetători în privința acestei legume au relevat faptul că are nutrienţi benefici. Consumul de broccoli poate stimula repararea ADN-ului din celule, reduce riscul unui atac de cord prin stimularea capacităţii organismului de a lupta împotriva deteriorării celulelor şi ajută la reducerea arsurilor la stomac şi a altor boli asociate, ce pot fi cauzate de infecţii bacteriene.

Are un conţinut bogat de vitamine şi minerale precum: luteină, betacaroten, tiamină, vitamina C, complex de vitamina B, vitamina K, calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor şi potasiu.

Datorită vitaminei K, ajută la prevenirea mai multor boli neurodegenerative, precum Alzheimer sau Parkinson.

Broccoli este un bun detoxifiant pentru organism. Și asta datorită compoziţiei formate din vitamina C, sulf şi aminoacizi. Astfel, consumul de broccoli ajută la îndepărtrea toxinelor şi a radicalilor liberi precum acidul uric şi purifică sângele.

Alte efecte şi beneficii pentru organism:

- efect antitumoral;

- antiinflamator;

- antibacterian;

- ajută la inhibarea bolilor cardiovasculare;

- ajută la reglarea sistemului nervos;

-menţine nivelul glicemiei.

Cea mai bună soluţie pentru a păstra calităţile unui aliment precum broccoli, care luptă împotriva cancerului, este gătirea lui la abur timp de 2-4 minute. Această combinaţie dublează proprietăţile anticancer ale acestor crucifere, susţin cercetători americani.

Ajută organismul să lupte contra cancerului

Beneficiile anti-inflamatoare şi anti-cancer ale broccoli au fost studiate în numeroase laboratoare ale lumii. Însă, avantajele pe care acest aliment le are pentru sănătate sunt distruse dacă este gătit în exces, pentru că se pierd enzimele care îi conferă toate calitățile, potrivit unui studiu făcut la Universitatea din Illinois.

Componentele din broccoli ajută organismul să lupte contra cancerului de stomac şi a ulcerului, aduc beneficii pentru inimă şi protejează plămânii fumătorilor.