Evenimentul Zilei > Actualitate > Asociațiile de Proprietari care nu sunt în Federația lui Opaina, obligate să plătească la FISC
Asociațiile de Proprietari care nu sunt în Federația lui Opaina, obligate să plătească la FISC

Asociațiile de Proprietari care nu sunt în Federația lui Opaina, obligate să plătească la FISC

În urmă cu o săptămână, „Evenimentul zilei” dezvăluia că Radu Opaina nu a plătit contribuțiile angajațiilor, iar ANAF a luat măsuri. Culmea, și asociațiile care nu sunt membre trebuie să achite taxe din cauza șefului FAPR.

O asociație din sectorul 6 al Capitalei, care nu are niciun contract cu Federația Asociaților de Proprietari din România (FAPR), ca multe altele, a primit o notificare în cutia poștală prin care este somată că Fiscul a ales să ceară tuturor acelor asociații care au contract cu FAPR să pună poprire pe orice sumă pe care o vor achita în viitor către entitatea din care fac parte.

Dar de ce le vine și celor care nu sunt membre ale Federației condusă de Radu Opaina? „În anul 2002 am completat o cerere de aderare la Federația Ascociațiilor de Proprietari, la care a rămas să aducem hotărârea adunării generale. Întrucât asociația a fost delapidată și nu am obținut nici un ajutor atunci când am cerut, președintele de atunci nu a mai făcut această întrunire cu locatarii. Așa că asociația nu a semnat nici un contract cu FAPR. De ce primim de la ANAF această notoficare? Nu suntem obligați să plătim”, ne-a declarat un administrator căruia nu-i vom divulga numele.

Opaina nu a plătit contribuția de 8.928 lei

Pentru că Radu Opaina nu le-a plătit angajaților din subordinea sa contribuția către stat, în valoare de 8.928 de lei, Fiscul a ales să ceară tuturor acelor asociații care au contract cu FAPR să pună proprire pe orice sumă pe care o vor achita în viitor către entitatea din care fac parte. În condițiile de față, la oamenii din subordinea lui Opaina vor ajunge numai 70%, restul urmând să fie virați de către administratori sau președinți de bloc direct în conturile Fiscului, până ce datoria Federației va fi achitată în totalitate.