Asinoterapia combate pandemia. Terapie pentru infirmieri la „Măgarul fericit”

Asinoterapia combate pandemia. Terapie pentru infirmieri la „Măgarul fericit”

Terapia care implică animale este folosită pentru a trata stresul, depresia sau anxietatea, printre altele.

Baie de măgari

După ce au făcut cunoștință cu măgarul repartizat, lucrătorii sanitari care participă la proiect urmează un traseu cu un ghid și, atunci când se simt încrezători, se pot întoarce în pădure singuri cu animalul și pot rămâne acolo cât doresc, scrie Boursorama.

De asemenea, pot face o „baie de măgari” în incintă, în mijlocul unui grup de animale.

A fi în contact cu un animal din pădure „îți permite să te lași pe mâna cuiva care nu te judecă”, spune Maria Jesus Arque, psiholog care a participat la dezvoltarea proiectului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiile au arătat că terapia cu animale poate activa oxitocina, un hormon legat de plăcere, poate crește nivelul de endorfine și reduce cortizolul, un hormon al stresului, adaugă psihologul.

În cabinetul său din Madrid, doctora Nieves Dominguez Aguero, în vârstă de 49 de ani, are un desen pe peretele reprezentând o asistentă cu capul lipit de botul unui măgar, o amintire a vizitei sale din această vară la „Măgarul fericit”.

A vorbi despre primul val al epidemiei aduce în continuare lacrimi în ochii acesteia, care a văzut pacienți abandonați pe coridoare, din lipsă de paturi și morți fără a-i putea vedea pe cei dragi.

Sejurul ei printre măgari a fost „minunat, cu adevărat incredibil”, râde ea, regretând că este „atât de departe” de capitală.

Până în prezent, 25 de medici și asistenți medicali au participat la proiect, care urma inițial să dureze doar până în noiembrie. Dar Luis Bejarano are în vedere acum extinderea acestuia, temându-se că pandemia „va dura ani de zile”.

 

Foto: Facebook