Asinoterapia combate pandemia. Terapie pentru infirmieri la „Măgarul fericit”

Asinoterapia combate pandemia. Terapie pentru infirmieri la „Măgarul fericit”

Terapia care implică animale este folosită pentru a trata stresul, depresia sau anxietatea, printre altele.

Asociația „El Burrito Feliz” are 23 de măgari care au ajutat deja pacienții cu Alzheimer sau copiii cu tulburări,  într-un cadru bucolic, la porțile Parcului Național Doñana, din Andaluzia (sud).

 Prin pădure cu Magellan

„Este o chestiune de sănătate mintală. Stresul imens cauzat de lupta lor zilnică împotriva Covid-19 este epuizant, este teribil. Aici personalul sanitar se recuperează datorită terapiei cu acești măgari, într-o pădure minunată” , spune Luis Bejarano (57 de ani), șeful asociației.

„Își încarcă bateriile înainte de a relua lupta” împotriva epidemiei, continuă  Bejarano, care a avut ideea acestei „asinoterapii” citind o carte despre „băile de pădure” terapeutice din Japonia, folosite împotriva stresului și depresiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mari Paz Lopez, oncolog în vârstă de 31 de ani din Jaen (sud), care a participat și ea la proiect, subliniază „anxietatea și stresul” infirmierilor, expuși la „riscul de a fi infectați, de a-i infecta pe colegii ei, familia ei sau pacienți care sunt mai fragili decât alții”.

Deoarece riscul de îmbolnăvire este real în Spania, unde un îngrijitor din zece a fost infectat cu SARS-CoV-2, potrivit unui studiu de seroprevalență realizat de autorități, adică de două ori mai mare decât populația și una dintre cele mai mari rate de infectare din lume.

După o oră de plimbare în pădure cu un măgar numit Magallanes (Magellan), Mari Paz se simte mai bine: „Sunt animale care inspiră multă duioșie, care dau naștere unui sentiment de bine pentru că sunt blânde, liniște, ne ajută să uităm”.