Nikolas Cruz şi fratele său, Zachary, sunt beneficiarii unei asigurări contractate de mama lor, decedată în noiembrie 2017.

Avocatul din oficiu al lui Nikolas Cruz, care a ucis 17 persoane într-un liceu din Parkland, Florida, a  cerut să nu-l mai reprezinte pe motivul că acesta a primit o asigurare de viaţă şi nu merită să mai beneficieze de o apărare gratuită.

Howard Finkelstein, avocat din comitatul Broward, a adresat o petiţie miercuri seara, explicând că Nikolas Cruz, de 20 de ani ''este beneficiarul unei asigurări de viaţă şi poate primi jumătate din capitalul de deces de 864.929 de dolari'', adică ceva mai mult de 430.000 de dolari. În Statele Unite, legea prevede că acuzaţii care nu au mijloace să plătească serviciile unui avocat, beneficiază de un apărător din oficiu.

Potrivit ziarului Sun Sentinel, Nikolas Cruz şi fratele său, Zachary, sunt unicii beneficiari ai unei asigurări contractată de mama lor, decedată în noiembrie 2017. Dar riscul de a nu vedea culoarea banilor este din pricina numeroaselor procese în civil împotriva lui, iniţiate de familiile victimelor. Dar Nikolas Cuz a declarat deja că donează moştenirea lui familiilor victimelor. El a recunoscut că a deschis focul, în 14 februarie 2018 în liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, cu o armă semi-automată AR-15. Atunci,14 liceeni şi 3 angajaţi ai şcolii au căzut răpuşi de gloanţe.

 

Te-ar putea interesa și: