Evenimentul Zilei > International > Vestea care CUTREMURĂ lumea! A fost ASASINAT în urma unui ordin „la cel mai înalt nivel”. Reacția DURĂ a lui Erdogan
Vestea care CUTREMURĂ lumea! A fost ASASINAT în urma unui ordin „la cel mai înalt nivel”. Reacția DURĂ a lui Erdogan

Vestea care CUTREMURĂ lumea! A fost ASASINAT în urma unui ordin „la cel mai înalt nivel”. Reacția DURĂ a lui Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a precizat într-un editorial publicat în cotidianul The Washington Post, că jurnalistul disident saudit Jamal Khashoggi a fost asasinat la comandă, de la „cel mai înalt nivel” din Arabia Saudită.

Totodată, Erdogan a subliniat că regele Salman nu este implicat.

„Cazul este prea cunoscut: Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit şi un familist, a intrat pe 2 octombrie în Consulatul saudit din Istanbul pentru formalităţi în vederea căsătoriei. De atunci, nimeni, nici măcar logodnica sa care aştepta afară, nu l-a mai văzut.

Ştim că autorii se numără printre cei 18 suspecţi arestaţi în Arabia Saudită. Ştim şi că aceşti indivizi au îndeplinit nişte ordine, de a-l omorî pe Khashoggi şi a pleca. Ştim şi că ordinul de asasinare a lui Khashoggi a venit de la cel mai înalt nivel al Guvernului saudit", a declarat Recep Erdogan, potrivit Mediafax.ro.

Președintele Turciei a mai menționat că Arabia Saudită și Turcia se află în relații amicale și nu crede că acest asasinat reflectă politica oficială a țării.

„Aş vrea să subliniez că Turcia şi Arabia Saudită au relaţii amicale. Nu cred nicio secundă că regele Salman, custodele sfintelor moschei, a ordonat uciderea lui Khashoggi. Prin urmare, nu am niciun motiv să cred că această crimă reflectă politica oficială a Arabiei Saudite. În acest sens, ar fi greşit să considerăm uciderea lui Khashoggi ca fiind o problemă între cele două ţări. Cu toate acestea, trebuie să adaug că prietenia noastră cu Riyadul, care este de mult timp, nu înseamnă că vom închide ochii faţă de o crimă cu premeditare care s-a produs în faţa noastră. Uciderea lui Jamal Khashoggi este inexplicabilă", a mai spus Recep Tayyip Erdogan.