Evenimentul Zilei > Actualitate > Aruncată în stradă în stare critică! Imagini șoc cu femeia trimisă acasă
Aruncată în stradă în stare critică! Imagini șoc cu femeia trimisă acasă

Aruncată în stradă în stare critică! Imagini șoc cu femeia trimisă acasă

Un medic de la Pantelimon a trimis acasă o femeie aflată în stare critică. Fiul pacientei a transmis imagini cu mama sa plină de răni cu puroi.

Alexandru Rotaru, băiatul pacientei, a făcut un apel către ministrului Sănătății și anunță că va depune o plângere față de medicul Lenuța Haiducu, cea care a externat-o pe mama sa din Spitalul Sf. Pantelimon București, de la secția Terapie intensivă.

 

'Mama mea Rotaru Floarea a fost Internată pe data de 28.10.2018 si externată pe data de 08.11.2018. Ambulanța a fost chemata pe data de 28.10.2018 deoarece nu mai putea să respire și nu mai mânca, în momentul internării avea 3 escare iar azi a venit cu 9 escare, umflată toată, plină de lichid și fără a avea nici o reacție', spune Alexandru Rotaru în apelul făcut către Ministerul Sănătății.

 

'Filmarea este facuta azi dupa ce a fost adusa acasa.

 

Nu vorbește, nu manâncă, nu bea apă, nu deschide ochii. D-na Dr. Haiducu Lenuța nu a binevoit să îmi spună decât că moare și că mi-o dă acasă. I-am spus că nu o pot lua în starea care este și să încercăm să remediem problema în spital pentru că în starea care este acum este din spital.

 

Azi am fost sunat de la Spitalul Sf. Pantelimon și am fost informat ca să fie cineva acasă că azi o aduce. Vedeți ți dvs în ce hal poate un spital de urgență să trimită un om acasă în anul 2018.

 

A fost adusa în pielea goală și bandajată cu pamperși la răni. Pamperși duși de mine la spital au fost folositi pe post de pansamente', mai scrie fiul pacientei.

 

Libertatea l-a contactat pe Alex Rotaru, care și-a dat acceptul ca imaginile să fie publicate și a adăugat pentru ziar: „Mama mea a fost refuzată după externare la trei cămine private. Am încercat inclusiv la Crucea galbenă, dar n-am primit niciun răspuns, iar cei de la Spitalul Colentina, unde am mai încercat să o duc, mi-au spus că e obligația celor de la Pantelimon să recheme pacientul'.

 

Libertatea a cerut un punct de vedere de la spitalul Sf. Pantelimon, dar nu a primit, deocamdată, niciun răspuns.