Ministrul Comunicațiilor spune că Iohannis blochează instituțiile statului.

„Incontestabilul devine contestabil, logica de funcționare a administrației statului e blocată in toate mecanismele ei, implicarea CCR in a evidenția evidența a devenit uzuală, conduceri ale instituțiilor importante din arhitectura statului se afla in etern interimat, tari din arcul aliantelor sunt populate de functionari fara ambasadori și mai nou, implicarea ultimului bastion de demnitate naționala prin disputarea conducerii șefului Statului Major al Armatei Romane, face din locatarul palatului Cotroceni un adevărat Arhanghel al Haosului. ”, a scris Petrescu pe Facebook.

 

Ministrul Comunicațiilor susține că șeful statului acționează de dragul voturilor și că nu este un partener pentru Guvernul Dăncilă, mai ales în prag de preluare a președinției Consiliului UE de către România.

 

„Acesta își cere suspendarea pentru a își desăvârși instaurarea domniei instabilității totale in tentativa de a-si atrage aparente procente electorale de la un grup restrans de fundamentaliști ai nonsensului… acum, cand mai sunt doua zile pana la preluarea de catre Romania a Președinției Consiliului Uniunii Europene si cand invitatiile oneste la dialog si conlucrare ale Guvernului in beneficiul Romaniei nu si-au gasit raspuns intr-un partener institutional care sa se poata decupla de jocuri politice autohtone, personale, fara miza nationala. Cu sau fara conlucrarea administratiei prezidentiale, unitatea din țara trebuie sa potențeze unitatea Uniunii, iar eu pot sa va dau asigurarea ca Guvernul este pe deplin angajat in acest sens”, a mai scris acesta pe Facebook.

Alexandru Petrescu a fost propus la ultima remaniere guvernamentală pentru funcția de ministru al Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru. Petrescu a deținut funcția de ministru al Economiei și ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în guvernul Grindeanu.

Declarațiile lui Petrescu vin în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru prelungirea cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării, și a respins propunerea Guvenului.

Te-ar putea interesa și: