Artă la metrou! Cum o să arate noua colecție de cartele Metrorex? Fiecare o să aibă o poveste inedită

Artă la metrou! Cum o să arate noua colecție de cartele Metrorex? Fiecare o să aibă o poveste inedităMetrou. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cartelele Metrorex o să devină din ce în ce mai atractive. Colecția nouă o să fie disponibilă din 13 septembrie și o să cuprindă opere de artă pentru ca pasagerii să se detașeze măcar pentru 5 minute. Șeful Metrorex a transmis că dorește să promoveze arta și în spațiile subterane.

Metrorex vine cu o surpriză ingenioasă pentru pasagerii care folosesc metroul aproape zi de zi. Șeful Metrorex dorește să promoveze arta prin orice formă în spațiul subteran. De pe 13 septembrie cartelele de metrou o să fie imprimate cu opere de artă.

Cartelele sunt împărțite într-o ediție specială și 6 capitole aparte. Colecțiile separate sunt Samuel Mützner, Constantin Piliuță, Pictorițe din România, Capodopere și Petrașcu. Acestea se pot vedea pe site-ul ART SAFARI care a ajutat la această surpriză.

„Prin demararea acestor proiecte culturale dorim să promovăm arta în spațiile subterane, în trenurile de metrou, dar și pe cartelele de acces. Astfel, pasagerii noștri vor avea parte de călătorii inedite, care să îi ajute să se detașeze, chiar și pentru câteva clipe, de preocupările lor cotidiene. În plus, călătorind cu metroul, contribuim la protejarea mediului înconjurător prin reducerea poluării”, a transmis șeful Metrorex, Ștefan Paraschiv.

Cartele unice cu artă în miniatură

Operele de artă pe care pasagerii le vor vedea pe cartelele de metrou sunt semnate de Magdalena Rădulescu (1902-1983), Rodica Maniu Mutzner (1890-1958), Margareta Sterian (1897-1992), Nadia Grossman Bulighin (1891-1930), Olga Greceanu (1890-1978), Lucia Dem Bălăcescu (1895-1979), Micaela Eleutheriade (1900-1982), Cecilia Cuțescu-Storck (1879-1969), Mina Byck Wepper (1899-1964) și Merica Râmniceanu (1891-1972).

Oamenii urmează să intre la metrou cu cartele imprimate cu operele lui Nicolae Tonitza

Ediția specială a cartelelor Metrorex o să fie semnate de Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Constantin Brâncuși și Nicolae Grigorescu.

Ne puteți urmări și pe Google News