Protestele violente continuă în Statele Unite ale Americii, după ce George Floyd, un bărbat de culoare din Minneapolis, a fost ucis de un polițist în timp ce era reținut. Chiar dacă de atunci s-au înregistrat și prosteste pașnice, violențele nu au încetat să dispară din partea protestatarilor. Au fost incendiate mașini, s-au produs jafuri din magazine și, evident, lupte de stradă cu forțele de ordine.

Recent, poliția din Portland, oraș din statul Oregon, a postat pe Tweeter mai multe fotografii cu obiectele periculoase pe care manifestanții le foloseau pentru a-i răni pe oamenii legii. Sticle de bere, baterii, bile de fier, pietre ascuțite, conserve de fasole, piese metalice ascuție și altele.

Deși la prima vedere nu par atât de ofensive, aceste obiecte „pot fi mortale la o viteză foarte mare”, conform Poliției din Portland. În timpul revoltelor, polițiștii au pierdut sau au fost deposedați de anumite lucruri din echipamentul din dotare. Poliția a folosit gaze lacrimogene și fum pentru a-i dispersa pe manifestanți, după ce a considerat că protestul pașnic a devenit o „perturbare civilă”.

Altfel, în Denver, manifestanții vor avea parte de o „alinare” din partea forțelor de ordine.

Un judecător al Districtului Denver a ordonat vineri poliției din Denver să înceteze utilizarea gazelor lacrimogene, gloanțelor din plastic și a altor forțe „mai puțin letale”, cum ar fi grenade flash împotriva protestatarilor din oraș.

Aportul temporar vine ca răspuns la procesul intentat joi la Judecătoria Denver de protestatarii care se plâng de forța excesivă de către ofițeri în timpul manifestațiilor. Tyrone Campbell, un purtător de cuvânt al Poliției din Denver, a declarat că autoritățile vor respecta ordinul judecătorului. Manifestațiile din SUA au devenit tot mai violente. Până în prezent, 51 de persoane au fost arestate de autorităţile federale în legătură cu „revoltele violente”. Poliţia a procedat în total la circa 10.000 de arestări în tulburările care au avut loc în paralel cu aceste adunări, potrivit unei estimări preluate de media americane.