Armata germană nu este pregătită pentru nicio acțiune militară. ”Bundeswehr-ului îi lipsește totul”

sursa foto: Bundeswehr

Reprezentantul Parlamentului de la Berlin, pentru problemele militare, Eva Hogl a prezentat un raport de activitate și a spus că armata germană are nevoie urgentă de dotări consistente.

Fie că este vorba de radiouri sau de arme - Bundeswehr-ului (armata germană - n.n.) îi lipsesc echipamentele.

Soldații ”se luptă zilnic cu aceste lipsuri”, a declarat Eva Hogl, comisarul pentru Apărare al Budestag-ului (Parlamentul German - n.n.).

Hogl a mai spus că soldații germani nu au cele mai banale echipamente militare, indiferent că vorbim de echipamente personale, dispozitive  vedere pe timp de noapte, radiouri, dar și echipamente militare, de la tancuri la piese de artilerie.

Armata germană nu are dotările unei armate moderne

Din acest motiv, a mai spus Hogl, antrenamentele și exercițiile miliare planificate se desfășoară cu mare greutate.

”Infrastructura trebuie să fie aranjată, cazărmile nu sunt în stare bună și avem nevoie, de asemenea, de bani pentru operațiunile curente, pentru personal”, a mai spus Hogl, în raportul său privind starea armatei germane.

Ca exemple de materiale lipsă, ea a menționat vestele, rucsacurile, căștile și, mai ales, noile radiouri digitale. Cele vechi erau vechi de 30 de ani.

După invazia Rusiei în Ucraina, în prima fază, Germania nu a putut dona Ucrainei decât câteva tunuri autopropulsate, deoarece nu avea în dotare decât foarte puține exemplare.

Germania a cerut majorarea bugetului pentru Apărare

Ministrul Apărării Boris Pistorius a cerut zece miliarde de euro în plus, anual, pentru Bundeswehr, pe lângă fondul special de 100 de miliarde de euro.

Acum, Hogl spune că cererea lui Pistoriu este una realistă.

”Bundeswehr are nevoie de acești bani. Sunt bani bine investiți în pacea, libertatea și securitatea noastră. Soldații noștri știu acest lucru și îl văd cam în același mod”, a mai spus Hogl.

Legea de accelerare pentru dotarea armatei

Pentru a accelera achiziționarea de material nou pentru Bundeswehr, guvernul federal a introdus vara trecută o așa-numită lege de accelerare.

Högl a salutat faptul că procedurile de atribuire au fost scurtate. Cu toate acestea, ea a cerut, de asemenea, ca toți cei care poartă responsabilitatea să ia decizii în mod flexibil și rapid.

”Trebuie să facem achiziții mai rapid. Asta înseamnă că trebuie să achiziționăm și de pe piață și nu doar să ne dezvoltăm într-un mod continuu. Un bun echilibru între achizițiile rapide pe piață și dezvoltarea comună în Europa este, cred eu, calea corectă”, a mai spus Hogl, citată de zeit.de.