Armata a ieșit în stradă. Numărul victimelor crește. Situația din Germania e critică. FOTO

Forțele militare din Germania s-au mobilizat pentru a interveni în cazul salvării oamenilor blocați în locuințe și a evacuării clădirilor inundate. Autoritățile se află în alertă, după ce numărul victimelor a depășit 100 de persoane decedate.

Ministrul Apărării din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a solicitat, vineri, 16 iulie, forțelor armate, să treacă pe plan secund alte operațiuni și să prioritizeze salvarea persoanelor afectate de inundații în ultimele zile.

Forțele armate din Germania ies în stradă

Ministrul Apărării a somat forțele militare să înceteze, pentru moment, demararea acțiunilor care nu au legătură directă cu misiunile din străinătate și să se concentreze pe salvarea oamenilor din regiunile afectate de inundații.

”Prioritatea de top” este reprezentată de ajutorul post-dezastru în comunităţile şi oraşele afectate, a transmis Annegret Kramp-Karrenbauer.

Armata germană a sprijinit cu 495 de militari operaţiunile de salvare din 11 districte şi oraşe din landul Renania de Nord-Westfalia.

Noi măsuri luate de armată. Peste 100 de victime ale inundațiilor

Cel puțin alți 200 de soldați s-au deplasat în nouă districte şi oraşe din landul vecin Renania-Palatinat, unde forțele armate au transportat saci cu nisip, utilizați pentru ridicarea digurilor. Agenții de Poliție au asigurat protecția persoanelor sinistrate și prevenirea eventualelor jafuri.

Ultimul bilanț arată că inundațiile catastrofale din vestul Germaniei s-au soldat cu cel puțin 93 de morți și 1.300 de persoane dispărute. Rețelele de telefonie mobilă sunt căzute, ceea ce face și mai dificilă căutarea celor dispăruți.

În Erftstadt-Blessem, „casele au fost luate de ape, iar unele s-au prăbuşit. Mai multe persoane sunt date dispărute”, au anunțat autoritățile locale într-un mesaj pe Twitter.

O purtătoare de cuvânt a declarat pentru AFP că au fost „confirmate” mai multe decese.

În imaginile publicate de autorităţi se poate vedea un vast crater în care se revărsau cantităţi mari de pământ, apă cu noroi şi moloz.

„Primim apeluri de urgenţă din gospodării, însă de multe ori intervenţia nu este posibilă”, au explicat autorităţile cu referire la această zonă aflată la mai puţin de 40 de kilometri de Koln.