Evenimentul Zilei > International > “Arma imigrației în masă” folosită de Erdogan și marea dilemă umanistă a UE!
“Arma imigrației în masă” folosită de Erdogan și marea dilemă umanistă a UE!

“Arma imigrației în masă” folosită de Erdogan și marea dilemă umanistă a UE!

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se deplasează astăzi la Bruxelles să pună în vedere liderilor Uniunii Europene că trebuie să mărească tributul (răscumpărarea păcii și recunoașterea suzeranității otomane , pe vremea sultanilor) și să îndeplinească cererile imperative ale Turciei în ceea ce privește ridicarea vizelor pentru turci și uniunea vamală.

Astăzi, se deschide focul împotriva refugiaților, bărcile lor sunt scufundate și oamenii sunt uciși pe granița de sud a UE, poarta de frontieră dintre Turcia și Grecia, pentru a menține confortul Europei și pentru a nu mai lua refugiați în capitale europene precum Berlin, Bruxelles, Paris, Amsterdam și Viena. Europa ignoră valorile universale. Conform articolului 14 din Declarația universală a drepturilor omului și a Convenției de la Geneva din 1951 a ONU, toată lumea are dreptul să ceară azil în alte țări dacă este victima represiunii. Cu toate acestea, din acțiunile brutale ale forțelor de securitate grecești față de refugiații sirieni este clar că politicienii europeni și factorii de decizie nu au nicio soluție umanitară, în afară de a privi cum mor oamenii”, scrie ziarul turc Daily Sabah.

Dar nu de acuzațiile lui Erdogan se teme establishmentul european, ci de prețul politic pe care îl vor avea de plătit în UE. Viktor Orban deja se felicită că a fost primul care a propus soluțiile aplicate astăzi la granițele Greciei, în Germania extrema stângă a ieșit deja în stradă să ceară deschiderea grabițelor, iar ONG-urile acuză la unison indiferența Uniunii în fața tragediei.

 

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE