Editura Evenimentul si Capital

DISCORDIE în PNL: Aripa PDL vrea doi co-președinți, iar vechii liberali președinte unic

Autor: | | 1 Comentarii | 227 Vizualizari

În interiorul PNL, demisia lui Vasile Blaga a dus la o discordie cu privire la șefia partidului. Astfel, Daniel Buda, care provine din aripa fostului PDL, spune că PNL va avea în continuare doi co-președinți, potrivit statutului. În schimb, vechiul liberal Eugen Nicolăescu e de părere că partidul trebuie să aibă președinte unic și că cea mai potrivită persoană pentru funcție este Alina Gorghiu.

"Articolul 160 din Statut spune foarte clar ce se întâmplă în ipoteza în care se vacantează un post de copreşedinte: partidul al cărui copreşedinte nu-şi duce mai departe funcţia trebuie să nominalizeze o altă persoană. Dacă se doreşte această chestiune (n.r modificarea Statutului) se poate convoca Congres extraordinar, să se poată face acest lucru, dar pe actualul Statut, fără ca el să fie modificat, articolul 160 este extrem de restrictiv şi spune foarte clar ce se întâmplă într-o astfel de situaţie. Orice altă discuţie, dincolo de acest articol, o apreciez ca fiind superfluă. Nu poţi să încalci statutul. Este clar ce spune statutul", a afirmat europarlamentul PNL Daniel Buda, la sediul partidului.

Întrebat ce nominalizare ar trebui să facă foştii democrat-liberali, el a spus că, la momentul potrivit, partidul va decide conform statutului. Articolul 160 din Statutul PNL prevede că "în toate situaţiile, în cazul vacantării unei poziţii de membru al unui organism de conducere, la orice nivel, poziţia respectivă va fi completată prin cooptare prin decizie a fostelor organisme corespunzătoare ale partidului din care a provenit membrul care ocupă poziţia respectivă".

În opinia liberalului Eugen Nicolăescu la conducerea PNL ar trebui să se afle un singur preşedinte până la viitorul congres al formaţiunii.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că - un singur preşedinte. (...) Din păcate, demisia domnului Blaga ne duce mai repede către o asemenea formulă. Vreau să vă mai aduceţi aminte că tot PNL a hotărât, de câteva luni încoace, să facă la fiecare organizaţie judeţeană conduceri unice. Şi astăzi avem la toate organizaţiile judeţene conduceri unice. A rămas această bucăţică la nivel central. Această conjunctură dificilă pentru PNL poate ne duce mai repede să atingem acest obiectiv (...) până la congres. (...) Eu cred că 99% dintre membrii noului PNL cred într-un singur partid", a declarat Eugen Nicolăescu, joi, într-o conferinţă de presă, întrebat care ar fi cea mai bună variantă pentru conducerea liberalilor - preşedinte unic sau copreşedinţi.

În opinia sa, finalizarea fuziunii PNL - PDL este scopul fiecărui membru al actualului Partid Naţional Liberal.

"Până la urmă, obiectivul fundamental al fiecărui membru PNL, nici al fostului PDL, nici al fostului PNL, deci al actualului PNL, obiectivul este să se vadă că fuziunea s-a încheiat. În acest fel, tot partidul se poate mobiliza pentru cel mai important moment al acestui an - alegerile din 11 decembrie", a explicat el.

Nicolăescu a precizat că, în două - trei zile, colegii săi jurişti din partid vor stabili ce permite Statutul PNL.

"Dacă Biroul Politic va spune da, mergem cu un singur preşedinte de acum încolo până la viitorul congres, atunci colegii noştri care vor evalua Statutul şi legislaţia ne vor spune 'se poate sau nu se poate'", a explicat liberalul.

Întrebat în acest sens, Eugen Nicolăescu a susţinut că Alina Gorghiu este singura variantă valabilă pentru a fi preşedinte al PNL până la un viitor congres.

"Deocamdată, este singura care e cu acte în regulă în fruntea partidului", a afirmat liderul liberal.

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI