Evenimentul Zilei > Actualitate > Arheologii turci cred că au descoperit temnițele unde a fost închis Vlad Țepeș
Arheologii turci cred că au descoperit temnițele unde a fost închis Vlad Țepeș

Arheologii turci cred că au descoperit temnițele unde a fost închis Vlad Țepeș

Arheologii care lucrează la restaurarea Castelului Tokat din Anatolia (Turcia) au descoperit, printre altele, două temniţe despre care se crede că ar fi locul unde a fost ținut captiv, de către turci, domnitorul român Vlad țepeș, relatează ziarul Hurriyet.

"Noi încercăm să facem lumină în istorie prin intermediul straturilor recent dezgropate. Castelul este înconjurat complet de tuneluri secrete. Este foarte misterios. Este greu de estimat în ce cameră a fost ţinut Vlad Țepeș, dar a fost în această zonă", explică arheologul Ibrahim Çetin.

Lucrările de restaurare aflate în curs de desfăşurare vor viza şi consolidarea bastioanelor castelului, care au fost folosite ca puncte de apărare în timpul imperiului turco-persan Selgiuc (1037 – 1157) şi în epoca otomană (1299 – 1922).

Cei mai mulţi istorici consideră că Vlad Țepeș a fost ținut în captivitate în România, alţii consideră că a stat închis în fortăreaţa Vişegrad din apropiere de Budapesta. De asemenea, există dubii și în privința perioadei de detenție, dar există indicii că ar fi fost între 1462 și 1474.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: