Evenimentul Zilei > Social > Are cancer de piele la doar 30 de ani. Cum îl poți ajuta pe pictorul Daniel Relenschi
Are cancer de piele la doar 30 de ani. Cum îl poți ajuta pe pictorul Daniel Relenschi

Are cancer de piele la doar 30 de ani. Cum îl poți ajuta pe pictorul Daniel Relenschi

Pictorul Daniel Relenschi, recunoscut la nivel internațional pentru tablourile 3D, a primit o veste cruntă din partea medicilor de la Institutul Oncologic din Iași: are cancer de piele la doar 30 de ani.

Cu toate că nu se mai poate deplasa din cauza durerilor mari, Daniel Relenschi este un luptător și a afirmat ca diagnosticul primit nu înseamna pentru el sfârșitul, ci începutul unei lupte, pe care si-a propus s-o caștige. “Nu ma sperii de durere, de mic copil am aflat ce înseamnă să suferi, asta din cauza sănătății precare, dar și din cauza experiențelor de viață care au încercat să mă răpună. Iubesc munca mea, iubesc oamenii, iar acest lucru mă face să nu renunț acum la viață pentru nimic in lume. Voi lupta, nu mă voi lasa bătut niciodată și, cu ajutorul vostru, voi trece cu bine și peste acest obstacol. În momentul de față medicii mi-au recomandat radioterapie, care promite să reduca din durerile greu de suportat și din mărimea tumorilor, iar dupa aceea voi urma un tratament în afara țării, la un spital care s-a mai confruntat cu acest tip de cancer”, declară pictorul Daniel Relenschi.

In luna septembrie a anului trecut, artistul s-a alăturat Asociației “Salvează o inimă”, pentru a-l ajuta pe Matei Tedor, un băiețel de doar câteva luni care s-a născut surd și avea nevoie de un dispozitiv special foarte costisitor pentru a auzi. Daniel Relenschi a scos la licitație unul dintre cele mai valoroase tablouri ale sale, care o înfățișa pe celebra cântăreață de muzică populară Sofia Vicoveanca, iar datorită generozității sale, baiețelul a primit o nouă șansă la o viață normală, se arată într-un comunicat al asociației.

In momentul de față, Asociația “Salvează o inimă” și prietenii săi s-au mobilizat pentru a-i întinde o mână de ajutor și pentru a strânge, pentru început, suma de 20.000 de euro necesară pentru tratamentul de chimioterapie și radioterapie. Se pot face donații pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/daniel-relenschi/.