Evenimentul Zilei > Actualitate > NOUA senzație a FESTIVALURILOR DE MUZICĂ. Petreccerile sunt MEMORABILE. MIMENI a crezut că POATE fi CONSTRUIT. VIDEO incredibil
NOUA senzație a FESTIVALURILOR DE MUZICĂ. Petreccerile sunt MEMORABILE. MIMENI a crezut că POATE fi CONSTRUIT. VIDEO incredibil

NOUA senzație a FESTIVALURILOR DE MUZICĂ. Petreccerile sunt MEMORABILE. MIMENI a crezut că POATE fi CONSTRUIT. VIDEO incredibil

O nou creație face senzație la toate festivalurile de muzică și la toate petrecerile. Păianjenul gigantic ce scuipă flăcări, Arcaida, este adus la fiecare eveniment pentru a crea o atmosferă incendiară.

A fost construit pentru a fi o cabină din care DJ-ul să poate mixa, din piese reciclate de elicoptere, avioane și macarale. Păianjenul are peste 1000 de părți care se pot mișca.

„Are macarale, are flăcări, lasere, lumini, sisteme de CO2. Multe sisteme trebuie să lucreze împreună în armonie pentru a crea acest show”, a declarat unul dintre constructorii robotului.  Arcadia creează un show la 360 de grade și este controlat simultan de 30 de persoane. De asemenea, sunt și persoane care se află înăuntru.

„Sunt mulți oameni înăuntru Arcadiei. Există o echipă care controlează macaralele, mai ales pe cele din vârful robotului. Mai există o trupă de acrobați care atârnă pe structură, în jos și se fac diferite acrobații  deasupra capului oamenilor”, a mai declarat acesta.

 În mare parte, robotul a fost construit din materiale reciclate ale aparatelor militare. Picioarele păianjenului sunt făcute din rămășițele unui aparat gigantic de raze X, mușchii superiori sunt făcuți din fuzelajele elicopterelor ce au fost folosite în diverse războaie.

 

Flăcările pe care le scoate robotul sunt făcute din combustibil bio. „Am folosit combustibil bio pentru a crea flăcările. Am creat primul sistem de flăcări din lume ce funcționează cu astfel de combustibil. Avem de asemenea un sistem de gaze care eliberează lichid sau gaze și aprindem aerul pentru a produce niște flăcări incredibil”, a spus inițiatorul proiectului.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tE7j81sAEts" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Arcaida are 50 de tone și 154 de metrii înălțime, iar flăcările sale ajung până la o înălțime de 15 metrii,  În Arcaida au performat unii dintre cei mai mari artiști.