Acțiunile Apple au scăzut ieri cu circa trei la sută pe măsură ce investitorii au început să reacționeze la scandalul „bendgate” care prinde tot mai mult contur.

Ieri, compania cu sediul în Cupertino și-a cerut scuze pentru disfuncționalitățile din ultima versiune a sistemului de oprare IOS 8.01 și a promis că va lansa o nouă versiune care să repare greșelile semnalate de zeci de mii de utilizatori ai terminalelor Apple, precum incapacitatea de a efectua apeluri

Apple a minimalizat în schimb temerile clienților care au semnalat că telefoanele iPhone 6 se îndoaie mult prea ușor. Compania a spus că doar nouă clienți s-au plâns oficial până acum, dar a subliniat că folosește cea mai dură sticlă din industrie și că inserțiile de oțel și titaniu sunt plasate în locurile supuse celor mai puternice presiuni.

Un purtător de cuvânt a declarat că, dacă este utilizat normal, este puțin probabil ca un telefon iPhone 6 să se îndoaie. Site-urile de socializare abundă însă în imagini și înregistrări video cu noile terminale 6 și 6 plus curbate.