Evenimentul Zilei > Social > Aplauze la scenă deschisă pentru o româncă din Italia. Cum a ajuns să fie considerată un model demn de urmat
Aplauze la scenă deschisă pentru o româncă din Italia. Cum a ajuns să fie considerată un model demn de urmat

Aplauze la scenă deschisă pentru o româncă din Italia. Cum a ajuns să fie considerată un model demn de urmat

O româncă de 37 de ani a stabilit un nou record în Italia. Aceasta este considerată o adevărată eroină după ce a născut 9 copii și a mărturisit că nu își dorește să se oprească aici.

Mariana Dantiş este licenţiată în limbi străine şi a ales să locuiască în Italia, la Serravalle di Carda (Apecchio) împreună cu soţul ei, Săndel Dantiş. Aceștia sunt părinții a 9 copii, iar cel mai mic abia a ieșit din maternitatea spitalului din Urbino. Soțul acesteia este pădurar, iar ea încearcă să le ofere pruncilor cea mai bună educație.

Record de copii în Italia

Cei doi au mărturisit că 9 copii nu sunt suficienți, iar italienii au rămas surprinși într-un mod plăcut la cele auzite.

„Este pentru prima dată când aducem pe lume al nouălea copil al unui cuplu. Totul a mers bine. A fost o mare bucurie pentru întregul departament”, a spus medicul din maternitatea Urbino.

În urmă cu câteva zile, cei 8 prunci ai Marianei au venit la maternitate pentru a îl vedea pe nou născutul Ioan. Medicii au declarat că băiețelul este sănătos și mâncăcios, fiind născut cu 3,44 kg .

O familie cât o echipă de fotbal

„Ioan este un bebeluş frumos, iar fraţii şi surorile lui abia aşteaptă să-l aibă în braţe”, au fost primele cuvinte ale femeii. Întrebată care este idealul său de familie, Mariana a răspunde fără ezitare, cu o abilitate lingvistică ieşită din comun, aşa cum subliniază sursa citată: „Eu şi soţul am fost binecuvântaţi cu darul de a fi oameni buni, cu o sănătate excelentă. Noi nu bem, nu ne drogăm, nu fumăm, suntem încrezători în viitor şi nu ne este frică de muncă. Noi folosim aceste daruri pentru a forma o familie minunată şi reuşim.“

Mariana a povestit că s-a luptat să le ofere tinerilor un viitor și condiții bune.
„Locuim într-o casă mare, avem cinci dormitoare pentru copii şi două maşini cu şase şi şapte locuri pentru călătorii. Nu ne lipseşte absolut nimic. Soţul meu este pădurar, munceşte din greu şi suntem fericiţi. Nu ne-am propus niciodată să avem unul, doi, cinci sau nouă copii. Dacă vin, câţi vin îi acceptăm cu toată dragostea din lume. De aceea spun deja, de pe acest pat de obstetrică, că dacă vă veni al zecelea copil, va fi o mare bucurie pentru noi, pentru toţi”, a mărturisit ea, potrivit stiridiaspora.ro

Cuplul împreună cu cei 9 copii sunt exact numărul potrivit pentru o echipă de fotbal, iar mămica a ținut să își prezinte fiecare prunc în parte.

„Cea mai mare este Alexandra, are 17 ani şi urmează cursurile liceului din Urbino. Urmează Nicolae, 15 ani, care urmează cursurile Itis din Urbino, specializarea electronică, apoi Xenia, 13 ani, clasa a VIII-a, urmată de Ecaterina, 12 ani, apoi Iosif, nouă ani, Maria, opt ani, Teodor, patru ani şi Veronica, doi ani. Ultimul este Ioan, care a sosit aproape în acelaşi timp cu ziua de naştere a tatălui său, pe 24 octombrie.”, a spus aceasta

Nu vrea ajutorul nimănui

Familia nu a cerut niciodată ajutor financiar din partea autorităților, nici măcar în zilele în care le-a fost dificil să le pună diverse bucate pe masă.

„Toată lumea se străduieşte să pună masa şi să-şi ajute fratele mai mic. Cu toţii mâncăm acelaşi lucru, iar de obicei, de fiecare dată se foloseşte doar un kilogram de paste. Este evident că acest lucru nu este suficient, dar mâncarea nu lipseşte niciodată de la masa noastră.

Nu am cerut nimic de la nimeni, pentru că încercăm să ne descurcăm singuri pentru toate nevoile copiilor. Nu este uşor, dar dulceaţa şi energia pe care ne-o oferă ne permit să atingem orice obiectiv. Unele familii ne oferă uneori mâncare şi noi le mulţumim pentru că, evident, mâncarea este întotdeauna binevenită. Am înţeles că nouă copii sunt o excepţie în Italia, dar nu şi pentru noi”, a mai afirmat Mariana.