"Ştiţi de ce sunt aici? În programul dumneavoastră de guvernare am citit că reforma în sănătate este unul dintre principalele subiecte şi asta mă bucură mai ales că o parte din măsurile pe care Guvernul Ciolos deja le-a demarat se află şi în programul dumneavoastră", a afirmat Voiculescu, în faţa delegaţilor prezenţi la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al PNL

El a spus, în discursul său, că "a fura din banii destinaţi Sănătăţii românilor se învecinează cu crima". 

"Nu voi folosi tradiţionalele cuvinte de lemn care apar în discursurile despre sistemul de sănătate. Oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, ştim că pacientul ar trebui să fie cel mai important personaj dintr-un spital. Din păcate, asta nu se întâmplă întotdeauna. Oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, ştim că este necesară o creştere a finanţării sistemului de sănătate. (…) Se împlineşte un deceniu de când fiecare partid promite înainte de alegeri această creştere, dar după găseşte motive să nu o mai pună în aplicare. Mi se spune adesea să las deoparte corupţia mică şi să mă ocup de corupţia mare. Dar pentru mine şi sper că pentru oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, a fura din banii destinati Sănătăţii românilor se învecinează cu crima. Din păcate, şi asta s-a întâmplat nepermis de des în România", a declarat ministrul. 

Vlad Voiculescu a adăugat că "pentru un sistem medical, mai importantă decât marea performanţă realizată în clinicile de vârf este performanţa realizată într-un spital obişnuit". 

"Acolo avem mare nevoie de oameni buni şi oamenii buni nu vin şi nu rămân acolo unde nu se simt respectaţi. Ce înseamnă respect? Venituri decente – şi cred că măsurile luate de guvernul Cioloş (…) sunt un început bun. Respectul înseamnă de asemenea condiţii de muncă decente şi posibilităţi de dezvoltare profesională", a declarat Voiculescu. 

El a făcut apel, în context, la clasa politică să susţină "prima Strategie Naţională pentru Resursă Umană în Sănătate, strategie care va fi prezentată în luna noiembrie şi care va conţine măsuri concrete pentru încurajarea medicilor să rămână în România". 

"Vă rog să sprijiniţi aceste măsuri şi rugămintea mea este adresată tuturor politicienilor din România, fie că sunt de stânga sau de dreapta. Unele lucruri trebuie să treacă dincolo de orice adversităţi politice şi Sănătatea este aşa ceva. Unele teme trebuie să se ridice deasupra campaniilor electorale şi Sănătatea este o astfel de temă. Îi rog pe toţi politicienii, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, să înţeleagă că lucrurile au mers prea departe în sistemul de sănătate pentru a-l transforma, în această toamnă, în cal de bătaie politică. Nu de bătăi electorale avem nevoie, nu de calomnii, nu de ameninţări. Putem curăţa acest sistem, dar doar în echipă. O echipă formată din oamenii buni care lucrează în administraţie, din oamenii buni care lucrează în spitale, din oamenii buni care lucrează în policlinici sau pe ambulanţe. În aceste luni am văzut că aceşti oameni buni există, indiferent de simpatiile lor politice. Mai sunt încă aici şi existenţa unui guvern care să respire bun-simţ şi competenţă îi inspiră să rămână aici", a declarat Voiculescu. 

Ministrul s-a declarat onorat să se afle la reuniunea PNL, un partid care "a influenţat atât de mult istoria României, inclusiv cea recentă". Vlad Voiculescu a anunțat, sâmbătă, pe contul său de Facebook, că nu va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie

Citește și: Gorghiu îl ademenește în PNL pe Vlad Voiculescu pe ritmurile Mădălinei Manole

                   Alina Gorghiu, validată ca președinte unic al PNL