Evenimentul Zilei > Social > Apel al “părintelui a mii de copii” din Iaşi pentru ajutorarea a două familii. Preotul Dan Damaschin vrea ca, înainte de venirea iernii, cele două familii să scape de bordei şi să se mute în câte o casă decentă
Apel al “părintelui a mii de copii” din Iaşi pentru ajutorarea a două familii. Preotul Dan Damaschin vrea ca, înainte de venirea iernii, cele două familii să scape de bordei şi să se mute în câte o casă decentă

Apel al “părintelui a mii de copii” din Iaşi pentru ajutorarea a două familii. Preotul Dan Damaschin vrea ca, înainte de venirea iernii, cele două familii să scape de bordei şi să se mute în câte o casă decentă

Cunoscut drept „părintele a mii de copii”, pentru implicarea sa în numeroase activităţi caritabile, preotul Dan Damaschin din Iaşi face apel la opinia publică pentru susţinerea unei noi campanii de caritate.

Este vorba despre două familii, una din România, alta din Basarania, care acum, înaintea iernii, au nevoie de un acoperiş decent deasupra capului. Cele două familii locuiesc acum în bordeie.

„În doar o lună de zile mutăm din bordeie ce arată mai rău ca cele de dinainte de 1918 în case noi două familii de-o parte și de alta a Prutului.

Încercăm, cu mila lui Dumnezeu și cu bănuții dumneavoastră, să așezăm la casa lor copiii Mariei din Costulenii Basarabiei, iar în partea dreaptă, pe celebra noastră Denisa cu frațiorii ei, în numai puțin celebrii Medeleni.

Am descălecat, așadar, astăzi cu tot cu capre, în Medeleni, urmând ca zilele viitoare să trecem Prutul și să zdrobim ,,dușmanul” de la Apus (demonul dezbinării și al indiferenței) cu o casă frumoasă și călduroasă.

Și cum unde-i jertfă nu-i tocmeală, dăm bice cailor putere și slobozim brațele pricepute ca până la Hora Unirii de pe 1 Decembrie să nu ne plictisim de atâtea mesaje seci și demagogie.

Pentru cei doritori, și știu că nu sunteți puțini, vă indicăm și modalitățile de implicare în adevăratul proiect de țară și de suflet ,,Marele Centenar pentru Denisa”:

1.Puteți dona bani (lei,euro, dolari, ruble și galbeni) în conturile arhicunoscute, în celebra cutiuță a milei sau în generosul meu buzunar, chiar la Sfântul Altar;

2.Repede, repede, primim de toate (lemn, tablă, cărămidă, termopane și betoane) și ceva mai aproape de final, ce-i trebuie omului, în general;

3.Voluntarii nu ne strică, cu hârleț la purtător, cu mănuși drept ajutor;

4.Vorbe bune, rugi fierbinți, sunt și ele necesare, însoțite după caz, de nițică bună-stare;

Domnul Hristos să ne unească și să ne miluiască cu pacea Sa, pretutindeni!”, a scris părintele pe pagina sa de Facebook.

Portalul www.activews.ro arată că părintele Damaschin a fost premiat, recent, de Primăria din Iaşi pentru faptele sale bune în ajutorarea celor oropsiţi, în principal a copiilor şi tinerilor.

Datele de contact ale Asociației „Glasul Vieții” sunt :

Telefon : 0744.798,610 sau 0742.593.616

Adresa Asociaţiei : Iași, str. Agatha Bârsescu nr. 10, ap. 1