Evenimentul Zilei > International > Apariţie de proporţii: Richard Gere în faţa Congresului SUA
Apariţie de proporţii: Richard Gere în faţa Congresului SUA

Apariţie de proporţii: Richard Gere în faţa Congresului SUA

Actorul Richard Gere a salutat marți memoria unui călugar tibetan care tocmai a murit în închisorile chineze, în fața unei comisii a Congresului SUA de la Washington, informează AFP.

Fluturând un portret al lui Tenzin Delek Rinpoche, 65 de ani, Richard Gere, budist și apărător de mult timp al cauzei tibetane, a deplâns "moartea tragică" a călugărului, anunțată marți de opoziția tibetană.

Tenzin Delek Rinpoche a fost condamnat în 2002 la închisoare pe viață apoi la 20 de ani de închisoare, sub acuzația de terorism și separatism, acuzații considerate fanteziste de organizațiile pentru drepturile omului.

A fost audiat

Actorul Richard Gere, președintele al consiliului de administrație al organizației International Campaign for Tibet (ITC), a fost audiat marți de Comisia pentru Drepturile Omului din Congresul SUA în fața căreia a vorbit despre "politica represivă" a Chinei față de Tibet.

Comisia a fost prezidată de reprezentantul Partidului Democrat, Jim McGovern (Massachusetts) care a cerut un minut de reculegere în memoria călugărului decedat.

Jim McGovern a propus trimiterea unei delegații în Tibet — unde accesul este restricționat — înainte de vizita președintelui chinez Xi Jinping, în septembrie la Washington și o politică de restricționare a vizelor pentru SUA, mai scrie AFP.

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.